A Berlín, en català

Die Linke de Berlín-Mitte s’ha adonat que el català és una llengua útil i això és el millor que li pot passar a un idioma minoritzat com el nostre

Us imagineu que el PSOE fes campanya electoral a Madrid en català per captar els vots dels centenars de catalanoparlants que viuen a la capital d’Espanya? No seria descabellat però sembla poc probable, oi? Tan poc probable com que ho fes Podemos, Ciudadanos o el PP. Doncs resulta que a Berlín, la capital del país amb més universitats s’ensenya la nostra llengua, no tenen tantes manies i van de cara a barraca.

No sé si els catalanoparlants poden ser decisius en les eleccions de regidors de districte i als comicis de la Cambra de Diputats de Berlín, però a la secció de Berlin-Mitte del partit Die Linke, el tercer partit al Bundestag, li importen aquests votants i fa campanya electoral en català. D’una banda, ha fet almenys una publicació molt completa en la nostra llengua al seu Facebook i també dins del seu web ha creat una pàgina informativa adreçada als catalans residents allà. Segurament, aquesta acció Die Linke no l’ha pas fet per simpatia a la llengua catalana sinó perquè ha identificat que és una de les més parlades a la capital alemanya juntament amb l’alemany, l’anglès, el castellà, el francès, el turc, el grec, l’italià i l’holandès, idiomes en què també fa campanya.

Die Linke de Berlín-Mitte s’ha adonat que el català és una llengua útil i això és el millor que li pot passar a un idioma minoritzat com el nostre, però no pas minoritari. I ho hem de tenir molt clar i actuar en conseqüència.