CC

Si jo fos massanenc agrairia molt saber quin és el seu posicionament en els temes d'abast nacional i en els quals se suposa que deuen tenir algun criteri que vagi més enllà de la frase "el millor per la parròquia"

Terceravia i Demòcrates han fet un d'Acord a la Massana. Per explicar-me millor: vista la configuració de les candidatures –la pròpia i la d'altri– és evident que Terceravia i DA, aixoplugant-se en la marca parroquial de Ciutadans Compromesos, han fet a la Massana el pacte que a l'altre costat han fet Liberals i socialdemòcrates a totes les parròquies. Ja sé que és simplificar molt, però tothom sap l'adscripció política dels candidats i que, per tant, som davant d'una jugada estratègica amb la vista posada al post 7 d'abril per fer decantar majories i minories al Consell General. Fins aquí crec que no desvetllo res de nou.

Passa, però, que perquè Ciutadans Compromesos pugui arribar a ser la peça del puzle que garanteixi la governabilitat s'han de donar molts condicionals. El primer, i l'essencial, que surtin escollits els dos candidats de CC. El segon que no hi hagi majoria absoluta i que aquesta depengui d'un o dos vots. I tercer, en el cas que la governabilitat depengui dels dos vots de CC, s'ha de produir que els dos candidats massanencs vagin a l'una, políticament parlant, cosa que en aquests moments no crec que ningú estigui en condicions d'assegurar. És molt complicat fer política ficció, i més tenint en compte les nostres singularitats, però aquesta podria ser una fotografia possible.

És cert que CC basa el seu discurs en el relat parroquial, molt legítim d'altra banda, en base els seus fonaments fundacionals i l'experiència que li ha donat estar vuit anys governant al comú. Però tenint en compte com de determinants per l'orientació política del país poden arribar a ser en el futur, tot i saber de quin peu calça cadascú, com que no es mouen del discurs parroquialista, si jo fos massanenc agrairia molt saber quin és el seu posicionament en els temes d'abast nacional i en els quals se suposa que deuen tenir un criteri a seguir. Perquè mentre sabem que la coalició d'Acord està repartida al 50% entre LA i PS i per tant els consellers elegits aniran a engruixir aquests dos grups polítics, els massanencs de CC de moment juguen a l'ambigüitat sota el paraigua de la frase feta que actuaran en funció del que creguin que és "el millor per la parròquia". I en el llarg llistat de temes que no afecten la parròquia directament?