Publicitat
Publicitat

Cine sota del Cadí i nit de rap a la Farga

Descobrir 'La Perla 29' la tardor passada em va provocar un enlluernament que encara em dura. Em vaig convèncer que si hi ha qualitat, no hi ha escenaris impossibles

Descobrir 'La Perla 29' la tardor passada em va provocar un enlluernament que encara em dura. Em vaig sentir com una adolescent en un concert de Justin Bieber. La productora d'Oriol Broggi fa temps que aconsegueix resultats espectaculars -ara tornen a triomfar amb 'Incendis'- en un espai teatral insòlit: la Biblioteca de Catalunya. Millor dit, en un magatzem lateral de la Biblioteca de Catalunya que, inicialment, no tenia cap equipament ni estructura que facilités que allà s'hi muntés una sala de teatre. Fins i tot una part dels lavabos per al públic queden tancats quan els actors es dutxen. Un espai que podia ser molt ranci, per a minories erudites i amb un perillós olor de naftalina, s'ha convertit en un indret modern de creació, agradable, amb un bar ple d'encant, que transporta els espectadors a l'espai més cool de Londres. Després de veure una representació de 'Timó d'Atenes' d'un impressionant Julio Manrique em vaig convèncer: si una cosa està ben feta, es pot fer a tot arreu. Si una creació està basada en una bona idea, té rigor, qualitat i ànima -digueu-li personalitat- no calen grans infraestructures ni inversions milionàries. I sobretot em vaig convèncer que no hi ha escenaris impossibles.

I aquest estiu és una bona oportunitat per comprovar-ho a Andorra i al Pirineu. Fa pocs dies l'església de Santa Coloma va acollir la presentació de la novel·la de Martí Gironell, 'Strappo', sobre l'arrancament del romànic a principis del segle de XX. A partir de demà la Seu d'Urgell i Ortedó acullen el Picurt, una mostra de cinema de muntanya dels Pirineus amb una agenda molt polonesa aquest cop. Fa anys que Montse Guiu, Cinta Pujal i Albert Galindo projecten cine enmig dels prats de sota del Cadí, un escenari impressionant per a una nit de juny. El programa del Festival de Música Antiga dels Pirineus inclou aquest estiu indrets tan atractius com el claustre de la catedral de la Seu -més típic- però també la casa Areny-Plandolit, el llac d'Engolasters i el jaciment de la Roureda de la Margineda. I les Nits d'estius als museus presenten una oferta atractiva basada sobretot en la música amb perles com una Nit de rap a la Farga Rossell que prometen oportunitats d'oci interessants. En definitiva, cap escenari és impossible si hi ha creativitat. Tampoc la Casa Rossell.