Coses que no us creuríeu

A Andorra hem fet un govern 'patchwork' amb el màxim de ministres i de secretaris d'Estat

Estic superat pels esdeveniments. Ho sé perquè m'envien a dormir recordant-me que em tapi bé. He canviat el vermut per la cervesa a partir de les set de la tarda, m'han regalat el llibre 'En Bru s'ha fet gran' i m'he comprat una rebeca al Mango Outlet. Com el replicant Roy Batty agonitzant a 'Blade Runner' he vist coses que no us creuríeu mai de la vida. Ja no es tracta de naus incendiades més enllà d'Orió, ni raigs-C brillant a la foscor de la Porta de Tannhäuser, però hi ha més gent pujant a l'Everest que recorrent un diumenge al matí el camí de les Pardines o del rec del Solà.

El món al revés. AC/DC fent de teloners de Niña Pastori a la boda de Pilar Rubio i Sergio Ramos; Rosalía demanant una fortuna a Madonna per actuar a la seva festa d'aniversari, i els espanyols bojos per la WorldWarBor 2020 esperant per saber si Tamaraceite conquereix Cabra del Santo Cristo. McDonald's s'anuncia con una marca 'healthy' i gourmet i Gillette se'ns ha fet feminista; un milió de persones firmen perquè es repeteixi el final de la sèrie de televisió 'Joc de trons', i Txernòbil (el lloc, no la sèrie), s'ha convertit en la destinació més atractiva pels 'instagramers'.

A Andorra hem fet un govern 'patchwork' amb el màxim de ministres i de secretaris d'Estat. Però ara mateix soc fan total d'El Salvador. El nou president té un nom que no sembla de '300 millones', ni de ' yo nací en una ribera del Arauca vibrador' perquè es diu Nayib Bukele. Té aspecte de protagonista del culebrot 'Pasión de Gavilanes' i espero que vingui a la Cimera Iberoamericana de l'any que ve a Andorra. Ha de tenir tractament d'estrella de rock. Destitueix funcionaris i dona ordres als seus ciutadans amb piulades al Twitter. L'11 de juny, a les nou del vespre, els va ordenar que anessin a dormir. Com a mi. Però en el meu cas m'ho manen per WhatsApp.