Cunyats cervesers

Les cerveses artesanes pujen com l'escuma i dues d'andorranes han obtingut premis a la darrera Barcelona Beer Challenge

Amb la cervesa passa igual que amb el futbol: tots som experts. Hi ha gent que defensa la seva marca favorita com si fos un 'hooligan', Inés Arrimadas o un guàrdia civil declarant al Tribunal Suprem espanyol, amb uns arguments marcats per la irracionalitat i amanits per ' fake   news '.

Portem un mestre cerveser a dins i com en aquella cançó de  Rocío  Jurado, estimem i odiem les cerveses amb la força del vent, com una onada buida d'arguments que servirien tant per a una columna d'Arcadi Espada com per explicar la  immaduresa  dels homes de Podem Espanya o alguns espots de propaganda electoral de les eleccions generals d'Andorra.

L'expert en cerveses és un cunyat que també va ensenyar Messi a llançar les faltes, a cuinar de manera deconstruida a Ferran Adrià, l'art de l'escriptura a Paul Auster, i al qual  truca   Amarna  Miller quan té algun dubte de sexe. El cunyat, a més de cervesa, també beu de les xarxes socials. Perquè al Facebook hi ha pàgines  anti- Cruzcampo , el  Lepe  de les cerveses, i el  twitter  està  ple  de mems d'Estrella Galícia.

És una cosa tan misteriosa com el  Hans  Topo dels  Simpson . Després de llegir alguns comentaris sobre la  Cruzcampo , quan l'he begut ben fresqueta a Andalusia i m'ha agradat, m'ha quedat una cara que si em  veu un guàrdia civil, em porta  de patac a la casa caserna.

Res a veure amb la d'alegria que he posat quan he vist que dues cerveses artesanes andorranes, la  Signum  i la  &AndBeer , han estat premiades a la darrera Barcelona  Beer  Challenge. He fet de  Mr   Bean  o de  Paco  Martínez  Soria  a ' Deliciosamente   tonto ' per aconseguir-ne una de cada, en un periple que semblava una barreja de 'Cine de  barrio ' i una pel·lícula d' Eloy  de la  Iglesia . Però és igual, perquè per fins i tot fent el babau, Andorra té el seu encant.

I ara a fruir de les dues cerveses sense tenir en compte el seu perfil organolèptic, els èsters o la carbonatació, que per coses estranyes ja tinc el meu darrer informe mèdic que diu que la  FC  és alta, la TA baixa i és necessari  EAP  després d'IRA. Potser em volen avisar que no puc beure cervesa.