SALUTACIÓ DEL SÍNDIC GENERAL

Obertura, transparència i cooperació amb l’entorn

De ben segur que no tothom percep xifres positives en el seu dia a dia, però encarem la tardor amb dades que ens permeten ser optimistes

Un any més, amb la celebració de Meritxell, posem el punt final al període estival i retornem a la rutina que hem de seguir durant el curs. Políticament hem entrat a la segona meitat de la legislatura i ens trobem en un moment d’intensa activitat parlamentària que acompanya l’important procés de reformes que ha engegat Andorra i que ens ha de permetre millorar la nostra competitivitat mitjançant l’obertura, la transparència i la cooperació amb l’entorn.

L’esforç que ha fet el país, a poc a poc, sembla que dona els seus fruits. Els indicadors econòmics mostren una tendència a la recuperació després d’una llarga i profunda crisi que ens ha obligat a repensar-nos i a ampliar la base sobre la qual havíem sustentat el nostre model de creixement i benestar. De ben segur que no tothom percep aquestes xifres positives en el seu dia a dia, però després d’un estiu en què hem pogut constatar que els turistes i visitants omplien els nostres carrers i responien a les nombroses cites esportives i culturals, encarem la tardor amb dades que ens permeten ser optimistes.

Els reptes que tenim al davant, especialment l’assoliment d’un acord d’associació amb la Unió Europea que sigui beneficiós per a les empreses, els professionals i els nostres estudiants, no ens permeten abaixar la guàrdia. Les persones que ens trobem a les institucions públiques, en un o altre paper, tenim el deure de treballar des de la responsabilitat envers els ciutadans que han confiat en nosaltres, però també amb vistes a les generacions futures. Per això cal que, per damunt de la legítima discrepància, sapiguem trobar punts d’entesa i acord.

El curs que iniciem ens permetrà celebrar, a partir del mes de març, el 25è aniversari del gran acord de país que és la Constitució. L’efemèride ens ha de servir per fer bandera dels valors que en ella s’hi proclamen, que són en definitiva els valors de la societat andorrana: la llibertat, la igualtat, la justícia, la tolerància, la defensa dels drets humans i la dignitat de la persona.

Bona festa de Meritxell a tothom.