Posa'm la del Bisbal!

Sabeu quants temes al dia insisteixen en aquests valors masclistes? A quants homes arriben aquests reforços de la idea que el NO de la dona no és més que un primer pas cap al sí?

" Siempre hay alguien como tú que te nubla la razón pero no quiere escucharte". Veieu per on vaig? Seguiu-me que hi ha més. " Siempre hay alguien como yo, mientras más me dicen no más intento enamorarte". Això estava escoltant al cotxe venint cap aquí. Jo i milers de persones més perquè és el nou súper èxit de David Bisbal i Sebastián Yarta i el posen a totes hores. Persones adultes i amb esperit crític i persones adolescents amb la seva educació emocional en construcció.

Farem una exegesi perquè el missatge que vol passar en David ho mereix profundament. " Siempre hay alguien como tú que te nubla la razón pero no quiere escucharte". T'he tirat els trastos perquè m'agrades moltíssim i, estranyament, has passat de mi. Mira que sempre m'he de trobar alguna com tu, que no entén el programa que és, ni més ni menys, el que dicta la meva voluntat.

" Siempre hay alguien como yo, mientras más me dicen no más intento enamorarte". Soc el típic a qui han posat encara poques denúncies per assetjament i que quan dieu NO, no m'ho acabo de creure i insisteixo fins on jo crec que cal insistir-vos. En el meu idioma, NO vol dir "insisteix més fort".

I no acaba aquí el tema, perquè el conductor del programa ja ha agafat embranzida i ha fet la reflexió següent: "Aquest David és un conquistador i ens ofereix temes tan romàntics com aquest".  Un aplaudiment per a aquest jove, si el fem bufar l''heteropatriarcalòmetre' el rebenta. Conquerir, segons el diccionari de la llengua catalana de l'IEC: Fer-se seu per la força (un país, un territori, etc.). Aquest etcètera es veu que som nosaltres, noies. Perquè si una dona t'està dient que no i tu "más intentas enamorarla", entenem o no entenem que la vols fer teva per la força?

Què més ha dit? Romàntic. La idea del romanticisme és que tinguis a una persona a qui has rebutjat insistint i fent cas omís a la teva voluntat? Queda clar que la idea general és que les dones estem obligades a recompensar un home que ha fet tants esforços per agradar-nos, ens agradi ell o no. Escalfabraguetes les justes. T'he assetjat com un cavaller, abaixa el pont, dona.

Veieu el poder del llenguatge? La dona com a objecte passiu de la relació i amb nul poder de decisió representa una idea romàntica. El sexe feble fet cançó.

Sabeu quants temes al dia insisteixen en aquests valors masclistes? A quants homes arriben aquests reforços de la idea que el NO de la dona no és més que un primer pas cap al sí? Que la dona és meva, meva i de ningú més? Que les dones som princeses, belles i passives a qui cal salvar de la seva insubstancialitat congènita? S'empeguen, les taral·legem, els hi posem a la canalla al cotxe: "Mira, en David Bisbal!". Escolteu-les. Perquè després la gent es posa les mans al cap demanant-se com és possible que violin a tantes dones, que assassinin a tantes dones amb el que hem avançat en igualtat.

Ja podem insistir en les campanyes del NO és NO. Seguim pensant que una violació és fruit del desig sexual d'un home, i no té res a veure.

És la imposició del seu poder. Fer-ho seu per la força. Guanyar la plaça. " Cuanto más me dicen no". Encara que diguis NO. Com els grans conquistadors. Missatge passat. Jerarquia reforçada. Tot en ordre. Següent cançó.