Promocionar la nostra gastronomia

Cal que fem un pas més: cal que siguem capaços de situar-nos a l’esfera internacional

Els que som amants de la gastronomia (i de tot allò que l’envolta) del nostre país, no ens podem queixar (tot i que sempre es pot fer més) de totes les accions que es duen a terme per tal de promocionar-la, ja sigui per als propis andorrans i residents, com per als nostres visitants.

Ara, de nou, tornem a tenir una nova oportunitat amb l’Andorra a taula, jornades gastronòmiques que s’allargaran durant tot el mes de novembre i que ens permetran gaudir de menús especials pensats per atansar al públic els nostres productes i la nostra gastronomia a uns preus més que atractius. Una nova oportunitat per mostrar com la nostra gastronomia està en una línia clarament ascendent.

A Andorra tenim els elements i el potencial per fer de la gastronomia un actiu important de promoció del nostre país. L’aposta pel producte autòcton amb els segells de qualitat impulsats per Govern i la implicació del sector per apostar per aquests productes en la realització d’una cuina que manté l’esperit de les tradicions del nostre país, però que també aposta per una cuina d’avantguarda i d’alt nivell, són una carta de presentació més que notable per fer de la nostra gastronomia un pilar important a vendre de la marca Andorra.

Juntament amb ells, i com a complement perfecte, també tenim diversos cellers que han estat capaços d’aprofitar les singularitats del nostre entorn i clima per fer uns vins de gran qualitat i caràcter particular que els permet diferenciar i fer-se el seu lloc en el sempre complicat món del vi. Cal també que a casa nostra apostem per donar a conèixer els nostres vins.

Ara bé, arribats a aquest punt, cal que fem un pas més: cal que siguem capaços de situar-nos a l’esfera internacional; cal que els nostres cuiners puguin donar-se conèixer a nivell internacional, ja sigui amb col·laboracions o en certàmens; cal que els nostres vins puguin fer-se un lloc a les cartes dels restaurants d’aquí i de fora; cal que els nostres restaurants apareguin a les principals guies; cal que la gent d’aquí defensem les virtuts i la qualitat de la nostra gastronomia i els nostres productes, i cal que la gent que ens visita tingui facilitats per accedir-hi i pugui conèixer-la.

Hi ha molta gent directament o indirectament relacionada amb el sector que està treballant en aquesta direcció. Des de tots els estaments hem de donar-los suport per tal de que tinguin èxit en aquest camí que és molt complicat però que ens pot portar molts beneficis.