Opinió 02/06/2018

Aquí juga un país

Realment no se m'acut un crit de guerra millor per expressar el que representa avui en dia el BC Morabanc Andorra

i
Marc Ballestà
3 min

Aconseguir arribar a l'elit d'un esport és molt complicat, requereix de molta feina, molt de temps i sobretot molts de diners. I això, a Andorra, encara és més complicat ja que, a part de la dificultat de tot el que he esmentat anteriorment, hi hem d'afegir l'enorme dificultat per poder tenir esportistes de casa per competir a aquest nivell. Amb tots aquests ingredients, és molt difícil d'aconseguir un sentiment de pertinença que sigui majoritari, que surti de l'àmbit estrictament de la parcel·la esportiva i aconsegueixi la comunió amb tot un país.

Però, tot i la dificultat, els seus responsables sabien que era la clau de tot aquest projecte: i és per això que, a part dels grans mèrits esportius que estan aconseguint amb les limitacions econòmiques i d'infraestructura que tenen comparat amb la majoria d'equips de la competició, el que és digne d'admirar és com han aconseguit que un projecte esportiu de primer nivell hagi esdevingut un projecte social i de país, també, de primer nivell.

Costa imaginar en qualsevol altre equip.

Per començar, el fet de cantar l'himne a cada partit, un fet que també fan altres i que m'agradaria veure en tots els nostres equips nacionals. Un himne que a cada partit l'interpreta algú diferent, a vegades desconegut pel gran públic i que, a més, és seguit a viva veu per tots els assistents. Diria que aquesta ha estat la iniciativa més eficaç dels darrers temps per a què la gent d'Andorra conegui el seu himne.

També, la voluntat de reconèixer els èxits dels altres en aquell mateix escenari. És normal veure durant els partits reconeixements públics a esportistes i no esportistes del nostre país que hagin assolit fites importants; i és que moltes vegades, potser massa vegades, ens oblidem de fer aquests reconeixements. També serveix per a què altres equips d'altres disciplines menys conegudes i amb menys mitjans es puguin donar a conèixer i puguin mostrar el seu talent. En aquest sentit, també costa de recordar un equip esportiu que faci tant per la promoció d'altres esports al nostre país.

La seva implicació en l'àmbit social és total. Els veiem contínuament donant suport a les moltes i variades associacions del nostre país, ja sigui en el mateix pavelló com anant-les a veure als seus llocs d'actuació. Participen en multitud de campanyes solidàries, prenen part dels esdeveniments socials més importants del nostre país i cedeixen les seves instal·lacions i temps per ajudar a organitzar molts actes.

La seva aposta no és només per a la seva secció professional, sinó que també dediquen molts esforços a potenciar la formació i la base d'aquest esport. I no només per als nois i noies que estan al club, sinó també a totes les escoles del país. Tenir uns bons referents a l'elit esportiva ajuda molt a què els més joves s'impliquin en l'esport en què participen.

Menció a part requereix la seva comunicació. Una comunicació fresca, novedosa i fins i tot un pèl trapella. Una comunicació que enganxa als d'aquí però també als de fora. I això és molt bo perquè un país que aposta clarament per donar-se a conèixer al món i fer-ho posant en valors els seus molts i grans actius ha de tenir grans ambaixadors i ells són un dels nostres grans ambaixadors.

"Aquí juga un país", realment no se m'acut un crit de guerra millor per expressar el que representa avui en dia el BC Morabanc Andorra.

stats