Opinió 09/01/2015

Campions del món importats

No entenc com a uns els fregeixen a les xarxes i a les tertúlies de sobretaula i, d’altres, ni tan sols tenen per menjar malgrat donar a Andorra un títol mundial

2 min

En les últimes setmanes alguns mitjans de comunicació han anat plens d’articles sobre si un campió del món o un altre venia a viure a Andorra, donant peu a tota mena de crítiques, insults, amenaces, tertúlies properes a l’anomenada “teleporqueria”...

Falta d’educació a part, sembla que en els últims temps es torna a posar de moda que esportistes coneguts i reconeguts vinguin a viure entre nosaltres (per dir-ho d’alguna manera, ja que els esportistes d’elit, com tothom sap, no viuen ni aquí ni allà, si no que entrenen, dormen i competeixen a un lloc diferent cada setmana).

Però a part dels que vénen amb contractes milionaris sota el braç, trobem casos com el del Lázaro Martínez, actual campió del món de múixing (per a qui no sàpiga què vol dir aquesta paraula, a part de Google, li recomanaré que visiti el seu perfil LinkedIn).

El Lázaro, resident a Andorra des de fa uns mesos, ha aconseguit que la federació internacional d’aquest esport reconegui Andorra com a membre de ple dret i que, per tant, el seu títol mundial sigui també nostre.

L’increïble, però, és que ell i els seus gossos no estan rebent ni una sola ajuda de Govern, ni li ha estat possible trobar cap patrocinador que li permeti continuar competint al més alt nivell.

Si Andorra MAI ha tingut un campió del món en cap disciplina i menys en un esport de neu, ara que el té i que pot revalidar el títol en breu, s’ho deixarà escapar? No hi ha cap empresa del país interessada a apostar a cavall guanyador amb la repercussió que el Lazaro’s team té a l’exterior? No em crec que els comerços amb venda on- line, no apostin per algú consagrat en llocs com Polònia, Noruega, Finlàndia o la mateixa Espanya.

Però ja se sap, uns ens dediquem al màrqueting i d’altres a criar campions del món.

Qui aposta pel segon?

stats