Opinió 18/06/2019

Coses que no us creuríeu

A Andorra hem fet un govern 'patchwork' amb el màxim de ministres i de secretaris d'Estat

i
Bru Noya
2 min

Estic superat pels esdeveniments. Ho sé perquè m'envien a dormir recordant-me que em tapi bé. He canviat el vermut per la cervesa a partir de les set de la tarda, m'han regalat el llibre 'En Bru s'ha fet gran' i m'he comprat una rebeca al Mango Outlet. Com el replicant Roy Batty agonitzant a 'Blade Runner' he vist coses que no us creuríeu mai de la vida. Ja no es tracta de naus incendiades més enllà d'Orió, ni raigs-C brillant a la foscor de la Porta de Tannhäuser, però hi ha més gent pujant a l'Everest que recorrent un diumenge al matí el camí de les Pardines o del rec del Solà.

El món al revés. AC/DC fent de teloners de Niña Pastori a la boda de Pilar Rubio i Sergio Ramos; Rosalía demanant una fortuna a Madonna per actuar a la seva festa d'aniversari, i els espanyols bojos per la WorldWarBor 2020 esperant per saber si Tamaraceite conquereix Cabra del Santo Cristo. McDonald's s'anuncia con una marca 'healthy' i gourmet i Gillette se'ns ha fet feminista; un milió de persones firmen perquè es repeteixi el final de la sèrie de televisió 'Joc de trons', i Txernòbil (el lloc, no la sèrie), s'ha convertit en la destinació més atractiva pels 'instagramers'.

A Andorra hem fet un govern 'patchwork' amb el màxim de ministres i de secretaris d'Estat. Però ara mateix soc fan total d'El Salvador. El nou president té un nom que no sembla de '300 millones', ni de 'yo nací en una ribera del Arauca vibrador' perquè es diu Nayib Bukele. Té aspecte de protagonista del culebrot 'Pasión de Gavilanes' i espero que vingui a la Cimera Iberoamericana de l'any que ve a Andorra. Ha de tenir tractament d'estrella de rock. Destitueix funcionaris i dona ordres als seus ciutadans amb piulades al Twitter. L'11 de juny, a les nou del vespre, els va ordenar que anessin a dormir. Com a mi. Però en el meu cas m'ho manen per WhatsApp.

stats