Opinió 15/06/2018

La cuina ‘healthy’ està de moda

S’ha de menjar de tot. De tot, però amb la seva justa mesura

2 min

Cada vegada més estem conscienciats que s'ha de menjar bé i ens hem de cuidar si volem viure molts anys. La cuina 'healthy' està de moda i ara que arriba l'estiu encara més. He arribat a la conclusió que estem immersos en una cultura gastronòmica de mites. Avui ens diuen que menjar carn vermella no és saludable, demà ens diuen que menjar llavors és molt necessari, l'endemà que has d'introduir 'superaliments' a la dieta i al final no saps ni a qui escoltar ni a qui obeir.

En tot cas, l'altre dia conversava amb una nutricionista i em comentava que s'ha d'intentar menjar de tot. De tot, però amb la seva justa mesura. Potser el més complicat és la segona part de la frase, en la seva justa mesura. Quan em va dir això, em vaig recordar del restaurant 'healthy' la Bohème, situat a la tercera planta de Pryénées Andorra. Elaboren uns plats equilibrats que contenen les quantitats justes i proporcionades de proteïna, d'hidrats de carboni i de verdures. Una molt bona opció per a un dinar saludable. O si prefereixes anar-hi fora d'hores, podràs tastar els 'smoothies', la pastisseria casolana o els creps saludables.

La Bohème és un espai encantador. Ideal per anar-hi al migdia i trencar amb la rutina. A més, no només és un restaurant. També hi pots comprar flors i revistes. Un maridatge de benestar, cultura i cuina saludable.

Per cert, al principi us he parlat dels 'superaliments' sense fer referència al seu significat. Estic segura que si us interessa tot allò que és 'healthy', haureu llegit molts articles que en parlen però sabeu exactament quins aliments són i per què es diuen així? Els 'superaliments' contenen uns elevats nivells de vitamines, minerals, nutrients i fitoquímics. Són aliments amb una densitat de nutrients elevada que proporcionen efectes beneficiosos per a la salut. Les llavors com les de chía o cànem, els nabius o la cúrcuma són uns bons exemples de 'superaliments'.

stats