Opinió 29/08/2019

Del foc a les brases

La televisió és espectacle i sembla que, com més marro, més audiència

2 min

Ho confesso: sóc de les moltes persones que dimecres a la nit es van indignar veient 'Joc de Cartes' i la injustícia comesa contra Cal Serni. I sé que vam ser moltes pels comentaris que bullien a les xarxes socials. La veritat és que encara no he tingut l'oportunitat d'anar a Cal Serni, ja que les vegades que ho he intentat tenien ple o havien tancat uns dies per a un merescut descans. Sí que conec, en canvi, i prou bé, la Borda Raubert. És per això que, essent dels mateixos propietaris, estic convençuda que comparteixen la qualitat del producte i l'excel·lent saber fer del personal.

En la meva opinió, el trinxat de la Borda Raubert -andorrà, disculpin els ceretans- és el millor trinxat del món. Bé, potser al costat del primer trinxat de col d'hivern que vaig tastar, fa molts anys, a Prullans. A casa meva, al Vallès, ja en menjàvem, de col i patata, però no tenia res a veure amb l'un o l'altre. Aleshores veig a la tele el trinxat de Cal Serni, alturgellenc però bessó de l'andorrà, i sento que uns dels contrincants es queixen del punt de sal de la rosta! M'esvero i corro al perfil de Facebook de la Borda Raubert perquè sobretot no canviïn la rosta del seu trinxat, saladeta, cruixent i senzillament espectacular.

Un cop apaivagada la flamarada inicial em reconcilio amb la idea que al cap i a la fi és un programa de televisió i que tots els espectadors, fins i tot aquells que no coneixen ni Cal Serni ni la Borda Raubert, ja ho van veure que no rebien les puntuacions que es mereixien -ep, la pitjor nota que van posar ells als altres concursants va ser un cinc, cosa que diu molt en favor seu. Però la televisió és espectacle i sembla que, com més marro, més audiència. O sigui que ja es devia tractar d'això, amb independència que els implicats en siguin més o menys conscients i que hi juguin amb més punyeteria o menys.

La conclusió que en podem extreure de tot plegat és que estem envoltats de grans restauradors, alguns amb l'aval d'anys d'experiència i altres que tot just comencen, però tots ells amants dels productes de la terra i de la cuina feta amb amor. Millor deixar la indignació de costat i trucar per fer una reserva.

stats