Opinió 09/02/2019

30 dies

Sovint ens manca la capacitat per veure que aquest esforç que fem a nivell de país ens beneficia a tots

i
Marc Ballestà
2 min

El passat divendres es feia l'acte de presentació de la prova de la Copa del món d'esquí que tindrà lloc a Grandvalira entre l'11 i el 17 de març. Estem a 30 dies perquè Andorra aculli la prova internacional més important de la seva història relacionada amb els esports d'hivern.

Andorra ha fet una aposta clara, de forma conjunta entre les administracions públiques i el teixit empresarial i social del nostre país, per poder acollir proves esportives del màxim nivell com a eina de promoció per atraure un turisme basat en l'esport i situar-nos com a referent en l'àmbit d'estades esportives per a equips i esportistes del màxim nivell. Una aposta que ha de tenir continuïtat en el temps.

Unes proves esportives que ens permeten situar-nos com a referent per als esportistes professionals però que, gràcies a la cobertura mediàtica que se'n fa, també ens situen com a referent per a tots aquells aficionats que desitgen poder emular als seus esportistes favorits en els mateixos escenaris. Una aposta clara per posar en valor les nostres muntanyes, els nostres circuits de BTT, els nostres ports de carretera i les nostres pistes d'esquí.

Els preparatius de més de tres anys per tal de poder acollir aquesta prova esportiva han estat un gran repte que no ha estat mancat de polèmiques que, en algun moment, fins i tot, han pogut posar en risc que es pogués realitzar. Sovint ens manca la capacitat per veure que aquest esforç que fem a nivell de país ens beneficia a tots i que, per tant, hauríem de deixar de banda les lluites personals per remar tots en la mateixa direcció. Ens hi va el nostre futur com a país.

No tinc cap dubte que, ara que estem a les portes perquè arrenqui aquesta important fita esportiva, tots donarem el màxim, dins les nostres possibilitats, per fer que aquesta prova i la imatge del nostre país sigui un èxit a nivell mundial. 30 dies per tornar a demostrar que Andorra té la capacitat, les infraestructures i el talent necessari.

stats