Opinió 26/09/2019

L'ecologisme és de guais i 'cools'

Estem en una societat en què la hipocresia és un dels grans exponents. Tot de cara a la galeria, la podríem anomenar la 'societat del postureig' però a l'hora de la veritat ningú, absolutament ningú, fa res per millorar-la

2 min

Michael Moore ho deia clar a la seva trilogia excepcional: "Ens fan veure el que volen que veiem", referint-se a la malintencionada manipulació dels gestors de la Casa Blanca en tot el que es refereix a la guerra del Golf. Així és com estem ara mateix, amb un afer com el de la sostenibilitat i el medi ambient. Si anys enrere ha estat el tabac, un dels grans 'poders' de la societat, després ha passat a ser el petroli, amb uns clar interessos comercials, que fan por. Ara ens venen la pantomima en 'mode elèctric'.

I és que està de moda parlar de la contaminació. La UE se centra en repartir recursos de cara a la substitució de vehicles tant dièsels com benzina per altres més ecològics, diuen. En el darrer Saló de l'Automòbil de Frankfurt s'ha pogut veure com la majoria de les marques presents feien la presentació de diferents models elèctrics o híbrids. Que maco tot... però i les bateries d'aquests vehicles, on aniran a parar? D'això ningú en parla i crec que si tant volem preservar el medi ambient, és un dels punts que haurien de quedar clars. O és que no les trauran dels vehicles quan finalitzin la seva vida útil?

Estem en una societat on la hipocresia és un dels grans exponents. Tot de cara a la galeria, la podríem anomenar la 'societat del postureig' però a l'hora de la veritat ningú, absolutament ningú, fa res per millorar-la. Sí, ho dic clar i alt, perquè cansa molt veure i sentir depèn quins missatges i depèn quines maneres d'actuar.

Una pregunta, fàcil i ràpida. Cada país sabrà on col·locar les bateries quan s'hagin de treure dels vehicles abans de portar-los a desballestar? Perquè sentir, no he sentit en cap moment ni on, ni quan, ni de quina manera es construiran, el que haurien de ser els grans magatzems on guardar-les. En el cas d'Andorra, tenim espai per construir un 'megabúnquer' perquè no afectin, quan es degradin, al medi ambient?

Caldria pensar una mica amb això, perquè si som tan ecologistes per unes coses i ens estimem tant el medi, també sabrem trobar la solució. En cas contrari, és que seguim sent molt hipòcrites i ens apuntem a la moda de l'ecologisme, per ser guais i 'cools', que aquí a Andorra es porta molt.

stats