Publicitat
Publicitat

Els gerros no tenen fred

Le Pen i Ferrusola estan a les antípodes de les hostesses del torneig de tennis amb glamur

Durant les últimes setmanes diverses dones han estat protagonistes de l’actualitat. I molt protagonistes. Andorra no tindrà una 'coprincesa' d’extrema dreta, però Marine Le Pen és allà amb més de deu milions de vots, una força important. 'Glups'. Però el que sí que té el Principat és una relació amb la mare superiora més famosa dels últims segles. Quin domini, quin poder, quines metàfores eclesiàstiques. La Cubana fa un espectacle amb un guió amb aquest episodi i ho hauríem trobat exagerat, però Marta Ferrusola ha superat qualsevol ficció.

Le Pen i Ferrusola són dones amb poder, paritat pura en el món de la política i de les finances, per dir-ho diplomàticament, no responen al patró “jo no sabia què feia el meu marit”. No. Són dones que 'fan' elles soles. Estan a les antípodes de les pobres hostesses que també han saltat a l’actualitat perquè van passar molt fred durant un torneig de tennis amb glamur. Van tenir fred al trofeu Comte de Godó perquè els representants de la marca publicitària per a la que treballaven no els van deixar posar cap jaqueta. Havien de lluir la faldilla curta i el minijersei amb les lletres de Schweppes. Després, una d’elles, fet poc usual, va queixar-se públicament d’aquest tracte i molts mitjans se’n van fer ressò.

És lògic que no els deixessin posa jaquetes ni tapar la marca. Els gerros no tenen fred. I elles eren allà en qualitat de gerro, d’objecte decoratiu que posa el cos a la marca en qüestió. Els objectes són bonics, però no pensen, no senten, no tenen fred ni calor i, sobretot, no parlen. Per això, és lògica la imposició que van rebre.

El problema no és que aquestes models passin fred. L’escàndol -per a elles i per al gènere femení en general- és que existeixin, és que els organitzadors d’esdeveniments esportius -la Fórmula 1 i el món de les motos GP potser són els més exagerats- col·loquin anuncis amb cames maques per lluir, per alegrar la vista i fer publicitat. (I ens faltarien dies per parlar de la ignorància sistemàtica cap a l’esport femení d’elit). Diverses curses ciclistes, entre elles la Volta a Catalunya, ja han eliminat les models objecte dels repartiments de premis. Potser seria el moment de treure els gerros i convidar les dones.