Opinió 06/02/2015

'Iced ideas'

I quan tots estàvem desesperats per la falta d’or blanc provinent del fred, apareix una ciclogènesi i ens gela les idees. Serà una campanya electoral sobre esquís i amb trineu?

2 min

Andorra sembla no acabar de trobar la forma de desestacionalitzar la seva font d’ingressos malgrat tenir unes instal·lacions increïbles per ser un punt fantàstic de turisme de congressos i convencions, tenir unes condicions ideals per ser la seu d’importants i reconegudes universitats, ser la base d’entrenament en alçada d’esportistes d’elit durant tot l’any...

Estem buscant nous mercats quan crec que ja els tenim i no els sabem explotar.

Quan fa 15 anys enrere parlava amb algun responsable polític comunal sobre promocionar les muntanyes tot l’any i no només el turisme de neu, i em contestaven que qui voldria venir a veure i a fer activitats a les nostres muntanyes, em quedava perplexa. Em genera la mateixa reacció el fet que no aconseguim omplir cada setmana el Centre de Congressos, que no tinguem el nostre Harvard, o el 'Burke mountain' andorrà amb esquiadors d’arreu del món entrenant aquí (per posar un exemple).

Per tant, un any més, ja estàvem tots posant espelmetes a Meritxell perquè nevés, ja que malgrat que les pistes d’esquí estaven en bones condicions, no tenir tot l’entorn blanc, feia que una mena d’histèria col·lectiva envaís els consumidors de forfets i, de rebot, les butxaques de tots els residents i andorrans de passaport se’n ressentissin.

I per fi van arribar els flocs de neu, l’ambient gèlid, les cares amb somriures. Sembla que tothom ha agafat aire per a la segona part de la temporada i que aquest paisatge de somni ens ha proporcionat un karma positiu per renovar ànims.

I amb aquestes bones notícies per al país, s’iniciarà la campanya electoral. Què seran capaços de fer els nostres polítics per guanyar-se la gràcia dels 24.000 votants? Una guerra de boles de neu? Una baixada en trineu? Calçar-se les raquetes als peus? Fer una sortida d’esquí de muntanya?

Sigui el que sigui que s’empesquin els seus gabinets de comunicació i assessorament, hi haurà 50.000 ciutadans que ens ho mirarem indiferents, ja que no hi tenim res a dir. La nostra opinió no compta, malgrat que sí que comptem a l’hora de pagar impostos i col·laborar a fer créixer el país i enriquir-lo amb les nostres aportacions com a emprenedors, empresaris o treballadors.

Fins i tot se m’havia passat pel cap muntar una consulta alternativa per saber què n’opina aquesta majoria silenciada.

Sigui qui sigui el qui guanyi, espero que sàpiga buscar un bon equip de treball amb professionals amb o sense passaport que facin d’Andorra l’'smart country' que tots volem, amb una educació de qualitat, amb un planter d’emprenedors amb idees brillants que generin nous mercats i llocs de treball, un país de referència.

stats