Les il·lusions ens fan avançar

És allò que ens motiva a fer un pas endavant, a pensar que alguna cosa més podem assolir, que els nostres somnis i els de les persones del nostre voltant es poden fer realitat

Ja s’apropen les festes: els carrers es comencen a engalanar, els aparadors es decoren amb motius que ens recorden que estem en una època de l’any diferent, especial, les llums amb els motius més diversos ens aporten caliu en un temps on la foscor arriba molt d’hora (massa d’hora) i triga molt (massa) en marxar al matí. La música ens comença a envair.

En definitiva, tot al nostre voltant es conjura per generar un dels béns més preuats que tenim i que, malauradament, en els darrers anys, ens ha costat més de fer aflorar: la il·lusió. I és que la il·lusió és un dels motors més importants que tenim com a persones, com a societat i com a país. És allò que ens motiva a fer un pas endavant, a pensar que alguna cosa més podem assolir, que els nostres somnis i els de les persones del nostre voltant es poden fer realitat. I si, tenir (només) la il·lusió no és garantia de res, que per assolir allò que volem requereix d’esforç, sacrifici i fins i tot una mica de sort. Però no em negareu que aquest esforç, aquest sacrifici i, fins i tot, aquesta mica de sort que tots necessitem és més fàcil de fer i de trobar quan un té la il·lusió de poder assolir allò pel que està lluitant. 

I és per això que trobo un gran encert que de la il·lusió la nostra capital n’hagi fet el seu eslògan per aquestes festes: 'La capital de les il·lusions'. Espero que tots puguem trobar la il·lusió per tirar endavant i complir els nostres somnis, com a persona, com a societat i com a país.