SALUTACIÓ DEL COPRÍNCEP EPISCOPAL
Opinió 07/09/2019

Maria novament ens visita des de Meritxell

Mai no decep ningú, tots hi trobem l’Immaculat Cor de la nostra Mare, la Verge Maria, ple de tendresa pels pecadors, els necessitats i els qui caminem enmig dels desànims

Joan-enric Vives
2 min

La Seu d'Urgell¿Pujarem al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell el proper dia 8, que enguany cau en diumenge? ¿Tindrem una pregària a la Verge Maria, pel nou curs que s’estrena i les activitats que s’acosten? ¿Sabrem encomanar-li les nostres famílies, les nostres persones amb totes les necessitats materials i espirituals? ¿Deixarem, un any més, que Meritxell ens porti la brisa suau de la misericòrdia i l’amor de la nostra Mare del cel? ¿Sabrem agrair la seva protecció sobre el nostre Principat d’Andorra, que Ella acompanya des de fa tants segles? ¿Serà una festa ben joiosa per a totes les parròquies del país i deixarem que la seva llum poderosa il·lumini tots els racons de la nostra existència com a poble sobirà?

Estimats andorrans: fem festa en la Diada de Meritxell, ja que la Mare de Déu és Mare nostra i no deixa mai de protegir-nos, acompanyar-nos i donar-nos el seu Fill, Jesucrist. Seguint la llarga tradició, “pugem” a Meritxell. Ja que Ella ens va visitar, visitem-la nosaltres, ni que sigui només amb el nostre pensament i les nostres peticions. Maria mai no decep ningú, i a la muntanya de Meritxell, en la cruïlla del camins seculars andorrans, tots hi trobem l’Immaculat Cor de la nostra Mare, la Verge Maria, ple de tendresa pels pecadors, els necessitats, els qui caminem enmig dels desànims i els problemes del món d’avui. Ella s’ha fet molt nostra. Ella és el nostre consol i la nostra esperança.

Agraïm, per tant, un any més, a la nostra Mare i Patrona totes les benediccions rebudes de part de Déu en els darrers temps. I, amb el goig de la propera visita del copríncep francès Emmanuel Macron, posem el nostre estimat Principat d’Andorra, les seves autoritats, les famílies i institucions, i tots els ciutadans, en mans d’Aquella, que ens ha acompanyat i protegit al llarg dels segles com a far lluminós i guia d’esperança.

Que tingueu una joiosa Diada de la Mare de Déu de Meritxell!

stats