Opinió 07/07/2018

Més que una cursa

42 km en els quals he tingut temps de riure, gaudir del magnífic ambient que hi ha, conèixer corredors de diferents nacionalitats, observar els meravellosos paisatges i sobretot de passar-ho bé fent el que més m’omple d’energia positiva

Marta Cerqueda
2 min
Marta Cerqueda fent la Marató dels cims.

L’Andorra Ultra Trail és, per a mi i crec que per a molts corredors, més que una cursa. Any rere any, i ja en van deu, tot el país, el poble d’Ordino i tots els amants d’aquest esport esperem aquesta cita esportiva amb entusiasme, emoció i nervis. Andorra es converteix, durant 5 dies, en un aparador espectacular on corredors, espectadors, turistes, voluntaris, familiars i amics poden gaudir d’un dels tresors més apreciats del nostre país: les muntanyes i l’entorn natural únic que tenim.

Enguany, he tornat a córrer la Marató dels Cims. Quaranta-dos quilòmetres en els quals he tingut temps de riure, gaudir del magnífic ambient que hi ha per tot el recorregut, conèixer corredors de diferents nacionalitats, observar de nou els meravellosos paisatges per on passa la cursa i sobretot de passar-ho bé fent el que més m’omple d’energia positiva. És evident que hi ha alguns trams on he estat cansada i amb dolor en alguna part del cos però, quan entres corrents per la catifa verda i creues la meta, tots aquests moments s’obliden.

Admiració és la paraula que m’agrada utilitzar per descriure tots els corredors que participen en qualsevol de les altres proves (Celestrial, Mític, Ronda dels Cims i Eufòria). Potser algun any, em llenço a ser tan valenta com tots ells. D’altra banda, vull destacar la gran tasca que fan tots els voluntaris que durant una setmana fan possible que els corredors només ens haguem de preocupar de córrer. Sense ells, l’Andorra Ultra Trail no seria possible.

Per acabar, vull destacar que per córrer qualsevol cursa de muntanya de llarga distància, cal entrenar, fer sortides sovint i estar en forma. Si no, pateixes més que gaudeixes. Un any més, i ja en van tres, ja està feta i acabada. Moltes gràcies Andorra Ultra Trail per omplir-nos de felicitat i de records inoblidables!!

stats