Opinió 26/03/2019

Cunyats cervesers

Les cerveses artesanes pujen com l'escuma i dues d'andorranes han obtingut premis a la darrera Barcelona Beer Challenge

2 min

Amb la cervesa passa igual que amb el futbol: tots som experts. Hi ha gent que defensa la seva marca favorita com si fos un 'hooligan', Inés Arrimadas o un guàrdia civil declarant al Tribunal Suprem espanyol, amb uns arguments marcats per la irracionalitat i amanits per 'fake news'.

Portem un mestre cerveser a dins i com en aquella cançó de Rocío Jurado, estimem i odiem les cerveses amb la força del vent, com una onada buida d'arguments que servirien tant per a una columna d'Arcadi Espada com per explicar la immaduresa dels homes de Podem Espanya o alguns espots de propaganda electoral de les eleccions generals d'Andorra.

L'expert en cerveses és un cunyat que també va ensenyar Messi a llançar les faltes, a cuinar de manera deconstruida a Ferran Adrià, l'art de l'escriptura a Paul Auster, i al qual truca Amarna Miller quan té algun dubte de sexe. El cunyat, a més de cervesa, també beu de les xarxes socials. Perquè al Facebook hi ha pàgines anti-Cruzcampo, el Lepe de les cerveses, i el twitter està ple de mems d'Estrella Galícia.

És una cosa tan misteriosa com el Hans Topo dels Simpson. Després de llegir alguns comentaris sobre la Cruzcampo, quan l'he begut ben fresqueta a Andalusia i m'ha agradat, m'ha quedat una cara que si em veu un guàrdia civil, em porta de patac a la casa caserna.

Res a veure amb la d'alegria que he posat quan he vist que dues cerveses artesanes andorranes, la Signum i la &AndBeer, han estat premiades a la darrera Barcelona Beer Challenge. He fet de Mr Bean o de Paco Martínez Soria a 'Deliciosamente tonto' per aconseguir-ne una de cada, en un periple que semblava una barreja de 'Cine de barrio' i una pel·lícula d'Eloy de la Iglesia. Però és igual, perquè per fins i tot fent el babau, Andorra té el seu encant.

I ara, a fruir de les dues cerveses sense tenir en compte el seu perfil organolèptic, els èsters o la carbonatació, que per coses estranyes ja tinc el meu darrer informe mèdic que diu que la FC és alta, la TA baixa i és necessari EAP després d'IRA. Potser em volen avisar que no puc beure cervesa.

stats