222 milions, gràcies a tots

Les decisions empresarials que impliquen un moviment econòmic se solen basar en un full de càlcul amb múltiples fórmules i diferents hipòtesis d’ingressos

Tot i que el tema està bastant trillat, no per això deixa de ser recurrent. Els 222 milions de l’estiu segueixen donant molt a parlar des dels bars de barri fins als voltants de les màquines de cafè de les empreses. La varietat de localitzacions, però, no fa variar la conclusió a la qual arriben la majoria de tertulians: una vergonya. La varietat de localitzacions tampoc fa variar el perfil dels implicats: consumidors de futbol.

Les decisions empresarials que impliquen un moviment econòmic se solen basar en un full de càlcul amb múltiples fórmules i diferents hipòtesis d’ingressos. És agradable veure com el resultat pressupostat d’una operació va augmentant en funció de la xifra d’ingressos esperada que li posem. “L’excel ho aguanta tot”, que diria un amic meu.

M’agradaria molt veure el full de càlcul d’aquesta operació perquè no sembla evident rendibilitzar la inversió. Però, sobretot, tinc especial curiositat per saber la xifra d’ingressos esperada. Xifra, per cert, que la majoria d’aquells que parlen de “vergonya” hi contribueixen de forma constant. Compra de diaris, entrades, samarretes o simplement actualitzacions d’estat a les xarxes socials, tot aporta el seu granet de sorra a que aquestes operacions siguin una realitat en el món del futbol.