Opinió 30/11/2017

Passió per l’esport, passió per Andorra

Fa temps que el país s’esforça per formar esportistes i veure créixer campions. Precisament per aquesta raó els hem d’oferir nous mitjans que els facilitin la preparació i els animin a seguir superant-se

2 min

Un centre d’alt rendiment esportiu en alçada a Andorra donaria un impuls significatiu a l’esport i als esportistes del país i seria un extraordinari actiu per atraure turisme esportiu. Vindria principalment a la primavera i a la tardor, que precisament són les temporades de baixa afluència al Principat. El centre esdevindria el més alt del sud d’Europa i seria un punt de trobada i desenvolupament per als esportistes del país, ajudant Andorra a caminar per ser reconegut com un país esportiu, de salut i benestar.

Andorra és sens dubte un país ideal per a la pràctica esportiva, amb una oferta excel·lent tant en esports d’hivern com d’estiu, permetent realitzar múltiples disciplines dins del seu entorn. El nostre país ofereix un alt nivell de qualitat de vida, benestar i seguretat que juntament amb les favorables condicions climatològiques i orogràfiques del terreny, la converteixen en un destí immillorable.

Amb aquestes característiques i amb els esforços de les institucions s’està aconseguint atraure esdeveniments esportius de primer nivell internacional i desenvolupar-ne de propis com són la Ultra Trail, la Volta als Ports o la Purito, per posar alguns exemples.

Fa temps que el país s’esforça per formar esportistes i veure créixer campions. Precisament per aquesta raó els hem d’oferir nous mitjans que els facilitin la preparació i els animin a seguir superant-se. Per aquest motiu, la construcció d’un centre d’alt rendiment en alçada és una peça clau, necessària i destacada. El centre ajudaria a atraure esportistes i equips, tant professionals com amateurs, els quals es beneficiarien de la resta d’instal·lacions esportives del Principat, generant sinergies, ajudant-los a incrementar ingressos i millorant la seva competitivitat.

El centre també facilitaria l’atracció d’esportistes d’elit i d’empreses del món de l’esport, i faria que Andorra fos més competitiva enfront d’altres països que no disposen d’un centre d’entrenament en alçada.

Pensem que també contribuiria a desestacionalitzar la demanda i fomentar la diversitat d’origen, atraient un 'target' de turista de segment mig-alt, la qual cosa ajudaria a millorar l’ocupació hotelera, la restauració i el comerç del país, així com l’economia nacional en el seu conjunt.

El centre d’alt rendiment en alçada aportaria el seu gra de sorra per posicionar Andorra com un país de referència en l’esport, fomentant valors com el respecte, la disciplina i la salut, que tant necessaris són per al desenvolupament dels nostres infants i joves.

stats