Opinió 24/09/2017

Plaça Mariano Rajoy. Gràcies Mariano!

El president espanyol és una persona totalment solidària i a favor de la independència de Catalunya

i
Francesc Robert
2 min

Aquests dies estic de viatge fora d’Andorra i de Catalunya, més aviat lluny, i no paro de ‘flipar’ amb el que veig als mitjans de comunicació sobre Catalunya. I no parlo del que veig o llegeixo als mitjans de comunicació catalans o a les xarxes socials. No, no, parlo del que veig aquí, a milers de quilòmetres de casa! Els mitjans parlen de retallades a la llibertat d’expressió, de detencions d’alts càrrecs i de manifestacions prohibides (després he vist a les xarxes socials de catalans que es parla de sedició, que només pel nom ja sona ‘decimonònic’). Fins i tot alguns parlen de l’esperit de Franco!

I, tot i que comparteixo moltes de les opinions que estic llegint, no són coses que digui jo, són coses que estic llegint aquests dies a milers de quilòmetres. Com pot ser que tinguin tanta miopia els nacionalistes (els nacionalistes espanyols, clar) de no veure que amb aquesta actitud pròpia d’un altre segle l’únic que aconsegueixen és internacionalitzar el conflicte, fer que l’independentisme guanyi adeptes i moviments solidaris arreu del món?

Només hi veig una resposta: estic segur que Mariano Rajoy és una persona totalment solidària i a favor de la independència de Catalunya. Si no és així, no ho puc entendre el resultat de portar creuers de guàrdies civils a Catalunya, prohibir manifestacions i detenir dirigents, que només fa que la gent se solidaritzi amb el procés català de creació d’una república. Sembla de calaix, vaja.

A més, la solidaritat internacional està despertant independentistes dorments i fent independentistes nous. No en tinc cap dubte: Rajoy és ‘indepe’! Per això proposo que la Catalunya independent estigui farcida de carrers i places Mariano Rajoy. Imagineu-vos viure al carrer Mariano Rajoy 1714, 1r pis, porta O, tindria la seva gràcia, oi? Si algun dels futurs dirigents catalans em llegeix, i quan mana se’n recorda, li demano per favor que guardi tot els respectes cap a una de les figures que més a fet pel procés català: el senyor Mariano Rajoy. Proposo, per començar, que la plaça Espanya es passi a denominar, el primer dia de la independència, plaça Mariano Rajoy, en honor a aquest gallec tan solidari amb el poble català i que aquests dies ho deu estar passant fatal havent de jugar el paper que li està tocant jugar. Gràcies Mariano!

stats