Opinió 23/08/2018

Protegides

Un de cada quatre homes ha estat 'putero' un cop a la vida. Segurament heu cregut que us desitjava, però heu hagut de pagar perquè en el fons no n’esteu segurs

i
Maria Alaminos
3 min

Fa uns anys vaig escriure un curt sobre la prostitució. Una parella de personatges, home i dona, a qui tinc en gran estima, fa viure a un tercer en pròpia pell les delícies d’haver de tenir sexe amb algú que no desitges per un diner que necessites perquè la pobresa se ceba amb les dones o perquè estàs segrestada i explotada sexualment com a esclava.

Fa unes setmanes l’Antònia Escoda ja posava el focus on correspon. Fa uns dies llegeixo una entrevista de l’any 2012 i em ve a la ment aquest guió de nou.

Sí, va sobre 'puteros'. I podria ser subtil i equidistant, però he decidit que no. Així que les cartes sobre la taula.

Quan parlo de la part prostituïda parlo de dones i quan parlo de 'puteros' parlo d’homes. Perquè m’he documentat tant com he sabut i us dic ja que la resta d’exemples són anecdòtics, que el consumidor final és l’home encara que el prostituït sigui un altre home, que els homes que es prostitueixen solen ser per compte propi, que les dones que decideixen de 'motu proprio' prostituir-se i no són explotades representen un percentatge ridícul i que, en aquest cas inclòs, que la dona hagi de recórrer a tan baixa experiència respon a la idea del mascle que té dret al sexe i el nostre deure com a dones és abastir-lo. No, en països on s’ha legalitzat no ha millorat el tràfic de persones. No, el sexe no és un dret. Si no us queda clar el que apunto, busqueu. Mabel Lozano fa uns espectaculars treballs sobre la prostitució, per exemple, llegiu, mireu, com a persones adultes és la vostra responsabilitat no parlar de vides humanes d’oïdes.

Al tema. En aquest curt, 'grosso modo', un 'putero' passa pel rol forçat de puta. Oh, no ho passa gens bé. I això que finalment –atenció 'spoiler'– no és violat. Creieu, i ara us explico a què ve tot això, que és necessari que un home passi per una experiència de sexe no desitjat perquè li entri al cap que les dones som éssers humans? Hauríem de crear un videojoc de realitat simulada on un traficant de dones t’arrenca la documentació, t’arrenca la roba, et viola ell, et violen els seus col·legues, t’entreguen roba ridícula i t’obliguen a deixar-te fer de tot durant interminables hores, interminables anys? Quantes hores d’horror aguantaríeu?

Noies de 18 anys, nenes. Canvi de noies, carn fresca, asiàtiques, afectuoses. Això és el que anuncien, això és el que reclameu. Un de cada quatre homes ha estat 'putero' un cop a la vida. Segurament heu cregut que us desitjava, però heu hagut de pagar perquè en el fons no n’esteu segurs. No, ja us ho dic, per més alt concepte que tinguis de tu mateix, aquella dona no vol tenir relacions amb tu. Vol tenir una vida digna, un treball ben pagat, oportunitats d’estudi i d’ascens. No vol estar al càrrec de les cures ni de la neteja pel fet de ser dona. Potser vol viatjar. Lluny de tu, lluny del prostíbul on ajudes a que la tinguin segrestada.

És que he llegit, a això venia, que el president de Jocs SA, Ventura Espot, va veure d’interès l’any 2012 instaurar prostíbuls al país. Llavors no era president de cap empresa de joc, deu ser per això que me n'assabento ara. Diu literalment a la cadena COPE que “la prostitució és un servei que es demana sovint a Andorra” i “[és important que] estiguin ben protegides, amb tots els papers en regla i donades d’alta a la CASS”. Veieu que fàcil és l'equidistància? I el que em costa a mi. Que hi hagi demanda de mà d’obra esclava justificaria 'per se' que ens la servessin, doncs? Però no, no està dient això, diu que aquestes noies estarien ben protegides. Protegides de què? De les pallisses que els hi donen a les putes? De les malalties de transmissió sexual quan un 'putero' es treu el preservatiu en mig de la relació o directament no se’l posa? De la xacra de les mirades de la població misògina? De l’assetjament? De les xarxes de tràfic com passa a Holanda on està legalitzada? Llegiu, llegiu com se les gasten a Holanda. I sentiu per un cop el fàstic que algú us toqui sense voler-ho. Cada cop, cada dia. Després parlem que us assegurem i tot controlat. Però ara sentiu que algú es creu amb dret a penetrar-vos. No us agrada, no? Ni per vosaltres ni per ningú que estimeu.

Doncs deixeu de justificar la prostitució i de fer broma i riure fàcil i insultar amb aquesta paraula. Que estem al segle XXI, que es comenci a notar.

stats