Opinió 29/12/2018

La qualitat com a aposta

El fet de tenir les pistes en tan bon estat, donades les circumstàncies, fa que la gent continuï apostant per passar els seus caps de setmana i les seves vacances d'hivern al nostre país

i
Marc Ballestà
2 min

Són els moments de dificultat els que mostren si l'estratègia emprada era la correcta o no. Aquest està sent un hivern complicat per a les nostres estacions d'esquí, la climatologia, en qüestió de precipitacions en forma de neu, no ens està acompanyant i això ha fet que l'inici d'aquesta temporada estigui sent més complicat del que es voldria.

Però tot i així, totes les estacions d'esquí alpí estan obertes i funcionant gairebé al 100%, i els que hem pogut anar-hi hem pogut gaudir d'unes pistes que estan en perfecte estat. I es que com deia a l'inici, quan es té una estratègia marcada i una aposta clara per la qualitat, en moments com aquests tot resulta una mica més senzill, el suficient per marcar la diferencia entre poder funcionar bé o no poder-ho fer.

I tot això gracies a què, des de fa anys, el sector de les pistes d'esquí ha apostat per oferir un producte de qualitat i s'ha preparat per fer front a les possibles eventualitats que puguin venir. Grans inversions en infraestructures, i no només canons de neu artificial, sinó ginys de transport per cable més ràpids, segurs i confortables, més i millors infraestructures de serveis, i una aposta clara per uns serveis de restauració de qualitat. Un conjunt de millores que fan que avui dia esquiar a qualsevol de les pistes del nostre país sigui una molt bona experiència per als nostres visitants. Una manera de fer molt valorada pel sector de la neu fora de les nostres fronteres i que fa que els nostres especialistes assessorin en aquests aspectes en altres indrets.

I de retruc d'això se'n beneficia la resta del país. I és que el fet de tenir les nostres pistes en tan bon estat, donades les circumstàncies, fa que la gent continuï apostant per passar els seus caps de setmana i les seves vacances d'hivern al nostre país. Els hotels i les altres formes d'allotjament s'omplen, els restaurants funcionen a tota màquina i les nostres zones comercials s'emplenen de gent.

Una aposta clara per la qualitat i on alguns també han vist i han apostat per desenvolupar un conjunt de serveis, principalment d'hoteleria i restauració, al voltant d'aquestes pistes, que dona continuïtat a aquesta experiència, i que els nostres visitants trien i paguen. Perquè una cosa és segura: quan hi ha un producte de qualitat la gent està disposada a pagar el seu preu.

Seria molt interessant i beneficiós per al nostre país que l'exemple que s'ha seguit en aquest sector s'acabés de materialitzar a la resta de sectors, perquè una cosa és clara i més en un món hiperconnectat i on tothom treballa per fer que la seva oferta sigui la més atractiva: l'aposta per la qualitat i per oferir una experiència diferent és l'únic camí per continuar tenint en bona salut els nostres sectors econòmics vinculats al turisme.

stats