La sopa d'all

I si l'executiu en comptes d'informar de l'avortament a l'estranger ho fes sobre el consum de marihuana?

L'executiu ha presentat en roda de premsa el nou Servei de salut per a fumadors de cànnabis, que busca donar una resposta a les necessitats de les persones que fan un ús d'estupefaents complint a la vegada la legislació vigent del país. L'equip, format  per un expert en plantacions cannàbiques, un treballador social, un jurista i un metge,  pretén  ajudar a aquells que "en consumeixin de forma lúdica després de la feina o els caps de setmana", ha explicat el portaveu del projecte, però també a "persones que pateixin una malaltia i que vulguin fer-ne un ús medicinal". Consum que es farà fora de les fronteres del país.

"Volem facilitar-ne l'accés perquè som un país modern i on respectem els drets a la llibertat i a un tractament digne", ha afirmat, per aquest motiu la gent interessada podrà adreçar-se a les instal·lacions del servei, situades al costat de la coneguda xocolateria de la plaça Rebés, per rebre assessorament. Allà, l'expert en la planta li recomanarà el tipus més  escaient segons la seva constitució i l'ús que en vulgui fer, mentre que el treballador social vigilarà que el consum no es torni addictiu. "Aquí fumar porros no és legal, però a la capital catalana sí", ha apuntat, referint-se al principi de territorialitat de la legislació andorrana.

"Volem ser un punt d' informació, però en cap cas induirem o derivarem", ha remarcat. Tot i que no han volgut detallar quin tipus d'informacions es facilitaran –només que seran " generals i de caràcter específic"–, sí que han assegurat que el servei compta amb un llistat d'associacions cannàbiques distribuïdes arreu de Catalunya.

Ja sigui per fer-ne un ús recreatiu o com a part d'un tractament pal·liatiu, l'executiu vol que les persones usuàries del servei disposin de tota la informació que sorgeix al voltant de la pràctica. Per esvair dubtes sobre la legalitat, aquells que s'interessin tindran a la seva disposició un jurista, que els assegurarà que en tot moment estan sota el paraigua de la legislació vigent.

Oi que sembla una proposta sense cap ni peus? Doncs el Servei de salut sexual i reproductiva, per molt que el Govern estigui molt content perquè han treballat molt i han inventat la sopa d'all, també ho és.