L'A vol ara un tripartit amb SDP

Progressistes són conscients que la proposta té com a principal beneficiari al PS de Pere López

La política és l'art universal de dir 'no' i que sigui 'sí', de canviar el blanc pel negre i de prendre decisions que sempre s'havien desmentit. La política és l'art de la ciència-ficció, on sovint es confon la realitat amb els desitjos, on a la precarietat econòmica i social se l'anomena brots verds i on les opinions varien sempre forçades pel canvi de circumstàncies.

Aquest dijous en un despatx de l'avinguda Meritxell va tenir lloc una reunió que ha donat peu a tota mena d'especulacions i de visions futuristes. L'A, amb l'aval del  PS , ha ofert a Progressistes- SDP  la possibilitat  d'incorpor ar-se  a la coalició que va idear Jaume  Bartumeu  i de la qual SDP var quedar després al marge a causa de les  desavinences  amb el  PS  de Pere López. De guió de pel·lícula.
Qui pensi que  Bartumeu   és  capaç d'oferir el seu cap en safata per afavorir que el seu gran enemic  polític  pugui  arribar  a ser cap de Govern, està molt equivocat.

SDP  no es vendrà per un plat de llenties. En tot cas  esperarà que  se celebrin les eleccions perquè algú li ofereixi una bona mariscada. Els seus vots ja es cotitzen malgrat que ni està convocada oficialment la data de les eleccions.

Bartumeu  és el polític més veterà en actiu, encara que no ocupi un càrrec públic. Mana molt al seu partit i les seves opinions tenen un ressò important.

Creure que ara acceptarà el pacte que se li va negar i que ell va començar a crear és una idea peregrina. En la seva llarga trajectòria política, el president dels progressistes s'ha sentit traït per dues persones especialment. López, a qui acusa de  donar  un 'cop d'Estat' per fer-lo fora del  PS  i dividir l'esquerra, i el secretari general dels liberals, Amadeu Rossell, amb qui va mantenir una sèrie de reunions de treball per crear llistes transversals a les parròquies, i que va acabar amb un canvi de parella per part dels liberals.

La hipòtesi que López ha cedit perquè  Bartumeu  queda al marge de la primera línia política i deixa pas a Josep Roig per facilitar un acord no és desgavellada si es deixa de banda un passat ple de disputes, perquè  Bartumeu  és plenament conscient que aquest moviment polític tindrà com a màxim beneficiari al  PS  i, més concretament, a Pere López.

Tampoc sembla una idea  interessant  per a L'A. Els votants socialdemòcrates poden ser més condescendents amb una nova aliança que incorpori  SDP , però per als liberals serà més complicat explicar aquest gir als seus simpatitzants, tenint en compte que el mateix partit està dividit davant la qüestió i el perill que molts dels seus votants acabin decidint-se per Pintat o Espot.

S'espera una nova proposta. Fins que aquesta no arribi no es podrà desvetllar si l'alternativa que està al marge de la tercera via està fent  ciència-ficció  o algú s'ha tret del barret una proposta que faci canviar  SDP  d'una opinió que fins ara té molt clara. Però no oblidem que la màgia manipula la realitat.