Opinió 08/11/2014

Votant per la memòria històrica

Sigui el que sigui que vulguis per a la nostra nació oprimida i reprimida, diumenge, vota

i
Diana Martin
2 min

El '#9N2014', s'acosta irremeiablement, ho vulguin o no, i la ciutadania catalana (nascuts i residents en la meva terra), votarem. I votarem perquè aquest acte és un dret democràtic. I és en democràcia i igualtat on volem viure.

Estem farts d'assalts a cases en la foscor, de la comissaria de Via Laietana, de judicis sense garanties sols perquè tenies un cognom que sonava més dolç que altres.

Estem farts de menyspreus quan ets el que més has treballat de la "classe".

Avui m'han preguntat quins motius em mouen a ser voluntària del 9N2014 a l'estranger. Ho faig pels meus avantpassats que ja no estan vius, ho faig per les padrinetes amb el tamboret plegat que es van estar durant hores a ple sol el passat 11-S a la V. Ho faig per mi, perquè mai he pogut sentir que porto un passaport d'un país que estimo (tinc l'espanyol). Ho faig pel meu fill, perquè pugui tenir un document identificatiu del país d'on se sent i no hagi de créixer amb la buidor interior que jo sempre he tingut en aquest aspecte; per la meva cosina morta de càncer fa uns anys i que es va dedicar en cor i ànima a educar nois del Raval de Barcelona i a la cultura catalana.

Però sobretot, ho faig perquè tots els que heu iniciat aquest moviment pacífic esteu ensenyant al món COM som els catalans, QUIN és el nostre tarannà, QUÈ fem per assolir els nostres objectius.

Ho faig perquè treballem des del respecte, amb la paraula, amb la rialla, amb la música com a arma.

Ho faig perquè crec que es pot fer del món un lloc millor.

Ho faig perquè la història s'està escrivint i jo vull ser-ne poeta.

Ho faig per l'ahir, per l'avui i pel demà.

Sigui el que sigui que vulguis per a la nostra nació oprimida i reprimida, diumenge, vota. Exerceix el teu dret a opinar sobre el país que t'ha vist néixer o sobre el país que t'ha acollit.

Ajuda'ns a viure en democràcia. Ajuda'ns a viure en llibertat.

Diana Martin i Gamisans - 40 anys

Immigrant a Andorra, filla de pare salmantí i mare catalana

stats