Parròquies 05/09/2022

Divuit projectes a concurs a l'Ordino Jardins d'Art

La novetat de l'edició d'enguany és un mercat

ARA Andorra
2 min
Una mostra de l'exposició d'Ernest Altés a la 3a edició del premi Ordino Jardins d'Art.

OrdinoOrdino Jardins d’Art omplirà d’art els carrers i les places d’Ordino el proper cap de setmana, amb divuit projectes a concurs. La quarta edició del premi d’arts visuals s’inaugurarà el dissabte, a dos quarts de dotze del matí a la plaça Prat de Call. El públic podrà fer el recorregut per les diferents localitzacions al poble i veure totes les propostes, seleccionades prèviament pel jurat de l’edició, format per la cap de Projectes del Museu Carmen Thyssen, teresa Areny, i el cap d’Acció Cultural del Govern, Joan-Marc Joval. Els artistes triats i presents són Mònica Armengol, Joana Baygual, Belbet on the ground, Colin Castell, Mercè Ciaurriz, Rafa Contreras, Romina Dolonguevich, Naiara Galdós, Mar Garcia, Jean Luc Herbert, Clàudia Llevet, Maite Luque, Anna Mangot, Rubèn Penya, Gemma Piera, Ruseta Sa, Yolanda Sanmarcos i Alfons Valdés.

El tret de sortida però el donarà el pintor sevillà Manuel Luna, convidat aquesta quarta edició, amb la inauguració d’una exposició dedicada a la seva trajectòria a la sala La Buna. Serà el divendres a les dotze del migdia. L’exposició es podrà veure fins al 30 de setembre, de les quatre a les set de la tarda. Luna que s’inscriu en el corrent del nou realisme, és un artista figuratiu amb un gran domini tècnic del dibuix, motiu pel qual oferirà un 'workshop' el cap de setmana, organitzat per La Capsa, espais de creació. “No hem volgut deixar passar l’oportunitat de comptar amb aquest artista espanyol, de primer ordre, i compartir el seu coneixement, de manera pràctica, amb tots aquells que vulguin aprofundir en la tècnica del realisme des de la pintura i el dibuix”, assenyalen des del comú. L'artista ha exposat internacionalment, és membre del Grup de Realisme Espanyol Contemporani (GRECO) i un dels puntals d’aquest corrent pictòric. Té una acadèmia pròpia i galeria a la ciutat de Sevilla.

Fora de concurs i com a principal novetat d’enguany, es presentarà un mercat d’art que estarà muntat durant els dos dies del certamen, dissabte, de dotze del matí a set de la tarda i diumenge, d’onze del matí a sis de la tarda, on també es podrà veure l’obra d’alguns noms que opten al premi. Els artistes amb la seva obra a la venda s’ubicaran al carrer Major. Hi seran presents Mònica Armengol, Joana Baygual, Anna Mangot, Josep Martin, Daniela Martins i Nèstor Pellicer. El mercat farà possible ampliar el nombre d’obra exposada, donar participació a nous artistes fora de concurs, i incentivar la venda d’art entre el públic assistent.

El veredicte amb el nom dels guanyadors del primer premi, un xec de 3.000 euros i una exposició, i l’accèssit de 1.000 euros, es donarà a conèixer el diumenge, a dos quarts de set de la tarda. Aquest any és col·laborador el Museu Carmen Thyssen, que ha preparat un taller de pintura ‘plein air’ per a tota la família. “Una activitat que deixa veure la vocació per viure el certamen des de tots els públics i edats”, ha definit la coordinadora de l'esdeveniment, Rosa Mujal. El taller tindrà lloc dissabte, de quatre a set de la tarda a Prat de Call.

stats