Parròquies 30/08/2022

Encamp inaugura una desena de murals pintats per Samantha Bosque

El comú va proposar als veïns una col·laboració per tal d'embellir un dels nuclis tradicionals de la parròquia

ANA
2 min
Els infants que han pintat el mural amb la cònsol i els consellers.

EncampEncamp inaugurarà dijous els nous murals de la Mosquera que ha pintat la muralista Samantha Bosque, la mateixa que va fer l'any 2018 el mural que reprodueix l'original Casa Viliella a la plaça Sant Miquel, i que ara després d'uns mesos de treballs ha reproduït a les portes i façanes de la Mosquera instantànies de la vida encampadana de principis del segle XX, gràcies a l'acord entre els veïns i el comú d'Encamp.

El comú va proposar als veïns una col·laboració per tal d'embellir un dels nuclis tradicionals de la parròquia, de manera que s'ha signat acords amb els propietaris per tal de cedir les façanes, portes o finestres dels habitatges i fer-se càrrec del seu manteniment, un cop el comú dugués a terme la pintura mural inspirada en fotografies històriques.

Bosque ha creat una desena de murals, des que va començar el procés creatiu el passat mes de maig fins a aquest dimarts, que ha impartit un taller infantil de pintura mural amb un dels grups de l'àrea de Jovent. Els infants, d'entre vuit i dotze anys, han participat en l'activitat pintant el darrer mural de la col·lecció, i que alhora serà, el primer del recorregut, ja que és la benvinguda al nucli tradicional amb les lletres de la Mosquera i una clau que simbolitza l'entrada. Aquest matí la cònsol major, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, juntament amb altres consellers comunals, han visitat als infants que feien el taller i els han felicitat ja que han captat ràpidament la tècnica per pintar el mur i en poques hores l'han tingut enllestit.

Marot ha explicat que "l'acció que fem amb els infants de la parròquia culmina l'acció d'embelliment de la Mosquera, composta per una desena de murals en col·laboració amb els propietaris per donar un interès cultural en passejar per aquests carrers".

La inauguració dels murals tindrà lloc el proper dijous a les 16 h de la tarda, és oberta a tothom, i consistirà amb una visita guiada i teatralitzada per l'escola de teatre Entreacte, '1900-1950. Els murals que cobren vida' en la que amb un petit reconegut circular amb sortida des de davant de l'oficina de Turisme, es descobriran a poc a poc la desena de murals que reprodueixen la quotidianitat de principis del segle XX a Andorra, on es podrà trobar per exemple un síndic, un ball de Festa Major, un paisatge dels Cortals o un Peugeot 201.

La visita guiada i teatralitzada del dijous, a càrrec de l'escola de teatre Entreacte, es tornarà a repetir tots els dissabtes al matí del mes de setembre, és a dir els dies 3, 10, 17 i 24, amb quatre passis al dia cada quinze minuts, des de les dotze a la una del migdia. Caldrà reservar plaça a l'oficina de Turisme. El preu de la visita és d'un euro per als adults i gratuïta per als infants.

stats