Parròquies 27/01/2023

Encamp obre el termini per a les declaracions i el pagament de l'impost de rendiments arrendataris

El comú informa que el tràmit es pot en línia

ARA Andorra
2 min
L'anunci del comú d'Encamp.

EncampEl comú d'Encamp obre el termini per a realitzar la declaració i el pagament de l'impost sobre els rendiments arrendataris del 2022 que es podrà pagar per internet directament en el moment de fer el tràmit en línia, després que l'any passat es posés en funcionament aquest procediment 100% electrònic i suposes una reducció del 35% de la presencialitat, facilitant als ciutadans la tramitació des de casa i evitant un desplaçament al comú.

Fins a l'any passat, aquest tràmit es feia únicament de forma presencial i s'enviava una carta a la titularitat cadastral obligada a presentar la declaració. L'any passat amb l'avenç en la implementació de l'administració electrònica, es va estalviar l'enviament de més de 30.000 cartes i es va facilitar als propietaris la tramitació i pagament per internet amb certificat electrònic. Enguany, s'elimina definitivament l'enviament en paper dels documents per realitzar la tramitació i, per tant, ja sempre es realitzarà digitalment des de casa, o presencialment però sense l'enviament previ als titulars de la carta informativa en paper.

El tràmit es va sumar l'any passat als que ja es podien fer íntegrament per internet, un total de 53 actualment.

Com realitzar la tramitació i el pagament de l'impost sobre els rendiments arrendataris del 2022?

Per fer la declaració de l'impost sobre els rendiments arrendataris per internet es podrà fer a partir de l'1 de febrer i com a màxim fins al 31 de juliol. Passat aquest termini s'aplicaran els recàrrecs corresponents.

Cal disposar de certificat digital. En el cas de no disposar de certificat digital/signatura electrònica, els particulars poden acudir al Comú d'Encamp per obtenir-lo, portant només el passaport, i en el cas de ser una empresa, el certificat s'obté a Govern. En ambdós casos és gratuït. Aquí trobareu tota la informació sobre com aconseguir-lo.

Per accedir al tràmit de la declaració, s'ha de clicar en aquest enllaç. Un cop identificats a dins de la plataforma web, apareixeran les propietats per realitzar la declaració on caldrà introduir l'import dels rendiments que ha generat cadascuna d'elles. El pagament es podrà efectuar per internet mitjançant un pagament electrònic per targeta bancària, o bé, en el cas que l'obligat tributari vulgui que l'abonament es faci mitjançant un rebut bancari girat pel Comú, s'haurà d'especificar marcant la creueta corresponent en el formulari web i introduir en número de compte corrent IBAN.

El comú recorda a tots els titulars d'una propietat que encara que el rendiment assolit sigui zero tenen l'obligació de presentar la corresponent declaració igualment.

Impost de la propietat immobiliària també a partir de l'1 de febrer

A partir de l'1 de febrer, per aquells titulars que no tinguin domiciliat el pagament, s'obre el termini per a dur-lo a terme presencialment a les dependències comunals de l'Impost sobre la propietat immobiliària edificada. Per a qui tingui domiciliat el pagament, es girarà el rebut durant aquest mes de febrer i no ha de fer cap tramitació.

stats