Parròquies 23/09/2022

Encamp saneja 250 caps de bestiar boví

La vacada també ha servit per comprovar la salut de cada animal i fer un reconeixement del seu estat

ARA Andorra
1 min
Un moment de la vacada a Grau Roig.

EncampEls ramaders d’Encamp han reunit aquest divendres al matí, a Grau Roig, prop de 250 caps de bestiar boví per celebrar el tradicional acte de la vacada, on s’aprofita per comprovar la salut de cada animal i fer un reconeixement del seu estat, segons informen des del comú.

Veterinaris i ramaders han treballat conjuntament per sanejar tant els exemplars adults com els vedells i administrar-los vaccins preventius. Als caps adults se’ls ha vacunat contra la rinotraqueïtis infecciosa bovina (IBR), una malaltia que produeix diferents quadres clínics segons la via d'entrada del virus. Mentre que als vedells se’ls ha vacunat contra les enterotoxèmies, uns bacteris que es multipliquen en l’intestí i produeixen toxines que poden passar a la sang.

El conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Andreu Riba, i el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, han assistit a la vacada i han aprofitat per intercanviar impressions i comentar diferents temes amb els ramaders. Ambdós consellers han agraït a tots els implicats la "tasca tan important” que fan dia a dia i han matisat que jornades com les d’avui “són primordials per garantir la seguretat de cada exemplar, fer un seguiment i tenir un bestiar fort i saludable”.

Un cop finalitzat el sanejament i l’aplicació dels vaccins, el bestiar s’ha posat de nou en llibertat amb la previsió que les pastures s'allarguin fins al novembre, si les condicions meteorològiques, com les nevades, ho permeten. La vacada ha finalitzat amb el tradicional dinar de germanor que ha aplegat a tots els assistents.

stats