Parròquies 07/11/2022

Miki Núñez, cap de cartell del Canòlich Music

El festival continua apostant per la transmissió de valors al jovent a través de la música

ARA Andorra
2 min
Concert del Canòlich Music a l'auditori Claror.

Sant Julià de LòriaEl Canòlich Music arriba a la desena edició refermant l'aposta per transmetre valors als joves del país. Així ho han manifestat aquest dilluns en roda de premsa la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, i el mossèn Pepe Chisvert, qui han desgranat el programa del festival, que se celebrarà del 16 al 19 de novembre i que compta amb l'artista català Miki Núñez com a cap de cartell.

Tal com ha assenyalat la cònsol, l'esdeveniment "combina l'eucaristia i els valors amb la música, i vincula els joves amb la religió", una munió d'aspectes que tenen la voluntat d'apropar i transmetre els valors socials als adolescents, qui, en paraules del rector de la parròquia, "són el present i el futur de la societat". D'aquesta manera, i amb motiu del desè aniversari, s'ha escollit '10 anys fent camí junts' com a eslògan del festival de música cristiana.

Entrant al detall del programa, l'esdeveniment aposta, novament, pels músics del país i comptarà amb les actuacions de Miki Núñez, Cesc Sansalvadó, Grilex, Meraki i els discjòqueis nacionals Manel (Garden) i Àlex. Chisvert ha posat en relleu que a causa de la irrupció de la pandèmia i les seves conseqüències, tots els artistes "han fet algun tema per valorar la vida i buscar compromís", un fet que ha propiciat la consolidació del festival a les aules dels centres escolars de la parròquia, on rebran a Núñez i Sansalvadó entre dimecres 16 i divendres 18.

Com és habitual, les actuacions es duran a terme a l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos lauredià i seran gratuïtes. A més, dissabte al vespre, després de la celebració de la missa de Canòlich, s'ha organitzat un sopar popular compartit entre el jovent participant i els discjòqueis del país. El mossèn també ha volgut fer el punt sobre la imatge del cartell del festival, la qual per primera vegada inclou una imatge religiosa, la verge de Canòlich, amb motiu de la celebració, el 2023, dels 800 anys de la seva trobada.

En aquest sentit, tot i que no han volgut desvetllar els actes que es preveuen per l'efemèride, Chisvert i Codina han explicat que el Canòlich Music donarà el tret de sortida a la celebració i han avançat que, entre altres, l'aniversari comptarà amb la publicació d'un llibre de la mà de Pilarín Bayés i exposicions.

En un altre ordre de coses, el rector de la parròquia laurediana ha recordat que aquesta setmana se celebra l'onzena setmana de Cinema Espirituals als cinemes Illa Carlemany, la qual compta amb la participació de fins a 3.068 estudiants dels tres sistemes educatius.

stats