Parròquies 16/08/2022

La missa de Sant Roc i l'homenatge a dues persones grans tanquen la Festa Major d'Encamp

Mas s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de les activitats programades

ANA
2 min
Encamp clou la Festa Major

EncampLa Festa Major d'Encamp arriba al seu punt final en un darrer dia d'actes en què s'ha celebrat la tradicional missa de Sant Roc, patró de la parròquia, a l'església de Santa Eulàlia, amb l'assistència dels cònsols de la parròquia, Laura Mas i Jean Michel Rascageneres; del cap de Govern, Xavier Espot; i del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. Mas s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de les activitats programades en la Festa Major i ha destacat el reconeixement de la gent gran que s'ha efectuat al comú i que enguany, ha servit per retre homenatge a Pere Marsenyach, de 83 anys, i a Paquita Brugulat, de 86 anys. Durant l'acte, els membres de la comissió de festes han entregat als dos homenatjats una placa commemorativa i un ram de flors.

Un dels plats forts de la Festa Major d'enguany ha estat el Rally Sorpresa. "Aquest any han fet una mica de paròdia amb l'Spartan Race i ha estat molt divertida", ha expressat Mas, remarcant que el programa incloïa activitats per a tots els públics, com activitats aquàtiques o també els balls de tarda i de saló i els campionats de pesca i de botifarra per a la gent gran.

Una de les novetats d'enguany era la instal·lació d'un punt lila. En aquest sentit, la cònsol major ha indicat que era un punt lila i un punt d'informació juvenil, el qual ja l'havien utilitzat altres vegades. "No només s'ha informat dels protocols a seguir en cas d'una punxada, sinó també sobre tots aquells dubtes que podien tenir els joves", ha comentat, assegurant que s'ha volgut aprofitar l'espai per fer que el punt lila sigui molt més visible. Cal recordar, que la matinada de dissabte a diumenge, hi va haver un cas de sospita de punxada. Mas ha explicat que tan bon punt es va tenir la sospita, es van seguir els procediments que tocaven. "Hi havia la policia, es va traslladar el noi a l'hospital i, que sapiguem, de moment, tot ha quedat aquí", ha expressat.

Mas també ha aprofitat l'acte d'homenatge a la gent gran per recordar que, des del comú, organitzen al llarg de tot l'any activitats per a aquest col·lectiu. Així doncs, les activitats per als padrins i padrines de la parròquia han continuat durant l'estiu, a banda del menjador social i dels viatges que organitzen. "Nosaltres seguim treballant durant tot l'any per a la gent, com sempre, i aquest és un petit reconeixement a la gent gran del poble", ha declarat.

stats