Parròquies 29/06/2022

El Pas de la Casa homenatja al doctor Escoda durant la festa major

Les activitats continuen aquest dimecres a la tarda i dissabte 2 de juliol amb el concurs de pesca

ANA
2 min
L'homenatge al doctor Escoda durant la festa major del Pas de la Casa.

EncampEl segon dia de la festa major del Pas de la Casa continua amb actes plens de tradició i emotivitat. Aquest dimecres al matí s'ha celebrat la missa de Sant Pere i un homenatge al doctor Josep Marcel Escoda Sales, qui fou veí i metge del Pas de la Casa durant diversos anys. Als actes han assistit el cònsol menor del comú d'Encamp, Jean Michel Rascagnères, els consellers comunals i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Des del comú i la comissió de festes del Pas de la Casa s'ha fet entrega d'una placa commemorativa a la família Escoda on s'agraeix "l'esforç, la dedicació i tots els anys de compromís amb el poble" presentats per part del doctor. L'acte de commemoració forma part dels homenatges anuals que fa la comissió de festes, des de l'any 2019, amb la voluntat de lloar i posar en valor als pioners del Pas de la Casa.

Escoda fou pioner del 1970 i va ser reconegut per la seva experiència i coneixement de l'atenció mèdica en els esports d'hivern. La temporada del 1972-1973 va crear el Centre Mèdic Pas de la Casa-Grau Roig i durant molts anys va ser alhora metge de la vila. El doctor, originari de Vandellòs, poble del Camp de Tarragona, va morir el 10 de febrer de l'any 2016. Després de la missa i l'homenatge, els assistents s'han aplegat a la plaça de l'Església per gaudir del dinar popular i de l'actuació del grup de tribut a Queen, Bulsara.

Aquest dimecres a la tarda continuaran els actes de Sant Pere amb la festa de l'escuma Holi, a les 16 hores, i el berenar popular a les 17 hores. De cara al vespre, a les 20 hores se celebrarà un concurs de petanca davant de l'oficina de Correus i a les 21.30 hores un 'tapeig' popular on participaran la gent del poble aportant plats típics de diversos llocs del món que tothom podrà degustar. Posteriorment, a les 21.30 hores, es faran els focs artificials de fi de festa, i a les 23 hores, serà el torn de la música amb el grup de versions Kinki Band. La nit acabarà amb la sessió del conegut DJ de Flaix FM Miquel González, que començarà a actuar a les 3 de la matinada.

Finalment, dissabte 2 de juliol la jornada començarà amb el concurs de pesca al llac de les Abelletes (a les 07 hores), que es recupera enguany després de la pandèmia. El dia continuarà amb una costellada popular al mateix lloc a les 12 hores. Al vespre, a les 20 hores, tindrà lloc un partit de futbol popular per a majors de 15 anys i les inscripcions s'han de realitzar a través de les xarxes socials de la Comissió de Festes. El partit i l'entrega de trofeus tindrà lloc al Centre Esportiu. A les 21.30 hores es farà un pica-pica per recuperar forces i l'últim acte del dia i de la festa major del Pas de la Casa serà l'actuació del grup musical Rumband, que començarà a les 22 hores.

stats