Parròquies 09/09/2022

La pintura figurativa de Luna dona el tret de sortida a l'Ordino Jardins d'Art

La sala la Buna acull una mostra del pintor sevillà fins al 30 de setembre

M. F (ANA)
2 min
La mostra de Manuel Luna a la sala la Buna.

OrdinoL'Ordino Jardins d'Art arrenca aquest dissabte, però aquest divendres ja s'ha pogut viure un bon tast del que serà aquesta cita que pretén "apropar l'art a la ciutadania", tal com ha manifestat la cònsol menor, Eva Choy. Així, des d'aquest divendres i fins al dia 30 la sala la Buna acull una mostra del pintor sevillà Manuel Luna. El prestigiós artista ha dut a Ordino un "petit resum" de la col·lecció 'Estructura natural', un seguit de pintures que tracten la natura humana i "com ens relacionem amb el que no coneixem i què es produeix a l'interior de la nostra ànima", tal com ha resumit l'artista.

El pintor espera que les persones que s'apropin a la Buna puguin copsar el missatge que vol transmetre i, de fet, explica que des de fa un parell d'anys inclou unes petites explicacions sobre les teles per veure si el que ell vol transmetre coincideix amb el que l'espectador capta. "Facilita el llenguatge i és més atractiu", manifesta, i afegeix que no sempre coincideix, però afegeix que això és "molt enriquidor", ja que es dona "una comunió" i a ell li "encanta" saber què significa per a cada persona les diferents obres.

Luna explica que amb la seva pintura figurativa, "que té molt d'imaginació i de simbolisme" espera transmetre "amb facilitat" el seu missatge al públic. I es mostra encantat de ser a Andorra. Primer "per una anècdota personal", ja que quan tenia uns 18 o 19 anys volia venir i es va quedar, per culpa d'una nevada, a vuit quilòmetres. Li va quedar "l'espineta clavada" i celebra que ara ho ha pogut solucionar gràcies a l'art. I, en segon lloc, perquè està "meravellat" amb el país i la gent, de fet, reconeix que seria un bon lloc per pintar.

Luna no només exposa a Ordino sinó que també oferirà un taller al llarg del cap de setmana. Choy ha destacat que és "un plaer" poder tenir l'artista a Ordino.

stats