Parròquies 26/11/2022

Sant Julià ampliarà la capacitat de l'abocador en 400.000 metres cúbics

L'increment es posarà a exposició pública perquè s'hi puguin fer al·legacions

ARA Andorra
1 min
Abocador de terres de Beixalís.

Sant Julià de LòriaSant Julià ampliarà l'abocador de la Rabassa en 400.000 metres cúbics. Ho ha manifestat el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, qui ha indicat que l'augment s'aprovarà en junta de Govern dimecres vinent i ha afegit que l'increment de capacitat es posarà a exposició pública perquè "tothom" hi pugui fer les al·legacions pertinents i, en el cas que no n'hi hagi, s'aprovaria definitivament en una sessió de consell de comú.

En aquest sentit, ha assegurat que des de Sant Julià s'han aportat alternatives a la problemàtica sorgida arran del tancament del dipòsit de terres de Beixalís i ha recordat que dimecres vinent finalitzarà el termini perquè les empreses interessades facin una sol·licitud de demanda de cubicatge a la corporació. Un concurs que fins avui dia només ha rebut tres propostes d'empreses, que en total volen 3.000 metres cúbics dels 40.000 que encara té disponibles la instal·lació, una situació per la qual el mandatari s'ha mostrat "sorprès".

D'altra banda, ha posat de manifest que, tot i l'augment de capacitat, des del comú es limitarà a 25 el nombre de camions que podran accedir diàriament i també restringiran l'horari d'accés per evitar situacions problemàtiques amb l'entrada i sortida dels infants als centres escolars i amb el desplaçament dels ciutadans al seu lloc de treball. "És la solució de país? No ho sé, però hem aportat una alternativa", ha afirmat.

stats