Parròquies 12/01/2023

Set persones detingudes per baralles al Pas el 2022

La policia ha realitzat 138 intervencions per soroll a la vila

ARA Andorra
2 min
La Taula de l'Oci Nocturn que s'ha celebrat aquest dijous al Pas de la Casa.

El Pas de la CasaLa policia ha detingut un total de set persones per baralles al Pas de la Casa. Ho ha manifestat aquest dijous durant la celebració de la Taula de l'Oci Nocturn a la vila el director adjunt i coordinador del cos, Bruna Lasne, qui ha destacat que de les intervencions realitzades al Pas de la Casa durant el darrer any, 138 han estat per temes de soroll i un 30% (40) han acabat en sancions.

Durant el seu torn ha ressaltat el bon funcionament de les patrulles mixtes, que cada dia són més comunes entre la Policia i els agents de circulació del Comú d'Encamp. Lasne ha explicat que la creació del grup de suport de manteniment de l'ordre, grup creat per la Policia per reforçar, entre altres coses, esdeveniments amb forta afluència, està tenint molt bon resultat al Pas de la Casa.

Durant la reunió, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, han explicat les accions concretes dutes a terme pel Comú d'Encamp durant el darrer any, en concret, la formació gratuïta adreçada als treballadors dels locals d'oci nocturn i la instal·lació de 12 càmeres de videovigilància per al control de l'incivisme a la via pública. Així mateix, han recordat les millores del servei de neteja, com la col·locació dels cendrers per evitar el terra ple de burilles, entre altres temes.

A més, també s'han recordat les sancions que s'apliquen davant de l'incompliment d'aquestes qüestions i que "si és necessari, es revisaran perquè siguin el màxim d'efectives". Finalment, s'ha presentat la reedició de la campanya de sensibilització "Al Pas com a Casa", un manual de bones pràctiques traduït a quatre idiomes que es distribuirà entre tots els locals i establiments turístics.

Mas ha agraït l'esforç a tots els agents econòmics i socials del Pas de la Casa i ha destacat "la millora de la situació, gràcies en part als acords que entre tots hem tirat endavant, tot i que encara hi ha temes per continuar treballant".

stats