Parròquies 14/07/2022

Els treballadors del comú tindran un lloc on dormir al Pas de la Casa

S'habilitaran dotze llits, menjador, cuina, banys i dutxes a l'antiga Àrea del Pas de la Casa

M. F. (ANA)
2 min
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp celebrada aquest matí.

EncampEl comú d'Encamp habilitarà dotze llits a l'antic espai Àrea del Pas de la Casa perquè els treballadors comunals que no viuen al poble hi puguin pernoctar en cas de meteorologia adversa. D'aquesta manera, ha decidit tirar endavant un concurs que es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) la setmana vinent per dur a terme un seguit de treballs en aquest espai, on es vol ubicar un menjador, una cuina, banys, dutxes i un dormitori amb dotze llits.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha destacat que actualment els empleats comunals disposen d'unes instal·lacions al Bullidor, però que tenint en compte que la corporació compta amb els espais que van quedar lliures amb la construcció de la nova escola bressol s'ha pensat en fer aquestes noves instal·lacions per facilitar que els empleats que treballen al Pas de la Casa, però que no hi resideixin puguin quedar-se al poble en cas de nevades o en circumstàncies extremes, com per exemple talls de carreteres com ha passat en alguna ocasió per l'allau de Soldeu. En principi s'habiliten aquests dotze llits però si mai calgués acollir més treballadors s'optaria per allotjar-los en hotels i el comú assumiria el cost.

Pel que fa als terminis per a les obres, Mas ha destacat que "el constructor ens ho dirà", i ha afegit que el fet que siguin uns treballs a l'interior suposa que "no hi hagi cap impediment" per treballar-hi a la tardor. "Si el termini és curt, millor per a tots", ha manifestat.

D'altra banda, la corporació comunal vol optar per reduir el consum de plàstic que es fa en l'administració i per aquest motiu dimecres vinent també sortirà publicat al BOPA un concurs per a la instal·lació de fonts d'aigua freda i calenta. La voluntat amb aquesta acció és "reduir 300 quilos de plàstic d'un sol ús a l'any". El concurs està pensat per instal·lar fonts als centres esportius, escoles bressol i a casa comuna, però és "prou ampli" per ubicar nous aparells "allà on es consideri". Mas ha destacat que es tracta d'un pas per "començar a reduir" aquests residus i ha emfatitzat que amb un "simple gest" es pugui arribar a la xifra de 300 quilograms. Un primer pas que la corporació ja havia fet en aquesta línia havia estat distribuir tasses i ampolles reutilitzables entre el personal.

D'altra banda, i en la línia de les accions mediambientals, Encamp ha decidit també destinar 34.000 euros per adjudicar llums leds per als fanals de la parròquia, dins el pla anual per a l'enllumenat públic.

També s'ha decidit la instal·lació de cistelles de bàsquet a l'exterior, seguint la petició del consell d'infants, ja que amb les obres al Prat de l'Areny "no hi ha espais a l'aire lliure per practicar aquest esport". Així, se n'ubicaran unes a l'exterior del complex esportiu d'Encamp i també al nou parc del Pas de la Casa. "Quan tinguem el parc de l'Ossa serà el tercer punt" per jugar a bàsquet, ha manifestat.

A l'últim, i tal com s'ha tractat en el consell de comú d'aquest dijous al matí, la corporació destinarà 82.500 euros per a la instal·lació d'una estació per al tractament d'aigües residuals de l'alberg de la Baronia.

stats