Política 15/03/2019

D'Acord d'Andorra la Vella defensa que es potenciï el comerç més enllà de les zones cèntriques

Miró destaca que hi ha espais on "gairebé s’ha perdut tot el comerç”

ARA Andorra
2 min
Els integrants de la llista de d'Acord a Andorra la Vella Joaquim Miró i Pere Baró. / D'ACORD

Andorra la VellaEls candidats de d'Acord a Andorra la Vella han posat en relleu la necessitat de potenciar el comerç de zones de la parròquia que en els darrers anys han estat abandonades i on s’ha invertit poc. També han defensat que cal que aquestes parts, on hi ha establiments familiars, mereixen també l’interès i la promoció per part d’Andorra Turisme, ja que, en cas contrari, han dit, molts es veuen obligats a tancar. Així ho han explicat el candidat Joaquim Miró i el suplent Pere Baró.

Miró ha recordat que en els darrers anys “l’avinguda Meritxell s’ha refet tres o quatre vegades i la inversió ha estat molt important”. Malgrat admetre que és un indret que “cal promocionar perquè és un dels eixos claus del país”, ha recordat que “no només existeix aquesta zona sinó que hi ha altres a Santa Coloma o Andorra la Vella on gairebé s’ha perdut tot el comerç”. Com a exemple ha posat les avingudes Príncep Benlloch i Santa Coloma: “L’altre dia vaig passejar del comú al cementiri i vaig comptar fins a 60 o 70 locals tancats”.

Miró ha expressat que “cal que la promoció es faci d’una altra forma”. Així, ha reconegut que “està bé que es destaqui l’esquí, Vivand o Andorra la Vella, però també s’hauria d’intentar que l’altre comerç pugui tirar endavant”. Al seu entendre, “es pot aconseguir que les campanyes d’Andorra Turisme també s’aprofitin per publicitar aquests altres barris i que no tot vagi enfocat cap al centre”.

En la mateixa línia s’ha expressat Pere Baró, primer suplent de la candidatura, que ha posat com a exemple la celebració de la Copa del Món d’esquí. “No crec que estigui portant el fruit que tothom pensava”, ha indicat. Ja centrat en Andorra la Vella, ha recordat que als barris que es troben amb menys inversió hi ha sobretot “petits comerços de famílies” i ha alertat que “no portar diners a aquestes zones no només significa que les deixes de banda sinó que provoques que hagin de tancar els seus negocis i buscar altres formes per sobreviure”.

stats