Política 04/04/2019

D'Acord assenyala la necessitat d'ampliar l'oferta formativa vinculada a la neu

Gili i Magallón juguen a tenis taula i a futbolí amb els joves escaldencs durant la visita a l'Espai Jove

M. M.
2 min
La candidata de d'Acord a Escaldes-Engordany, Rosa Gili, jugant a tenis taula a l'Espai Jove. / M. M.

Escaldes-EngordanyEls candidats escaldencs de d'Acord han visitat aquest dijous l'Espai Jove de la parròquia per transmetre les propostes als joves, escoltar les seves reclamacions i compartir uns moments de joc al futbolí o al tenis taula. La número u, Rosa Gili, ha apuntat que tant el programa del PS com el del pacte recullen múltiples propostes transversals que afecten de manera directa o indirecta els joves, com ajudes per trobar un habitatge.

D'altra banda Gili, malgrat reconèixer que ja hi ha les formacions de l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM), apunta la necessitat d'ampliar l'oferta formativa vinculada a la neu. “Cal treballar-ho més en profunditat per donar més oportunitat a aquells que se'n van a estudiar fora i que puguin tenir fonts d'ingressos”, ha argumentat tot recordant que el sector “és un dels pilars econòmics del país i cada hivern hem de fer venir moltíssima gent de fora”.

També ha destacat la necessitat d'implementar programes de suport i de promoció de l’activitat econòmica i especialment tots aquells destinats al suport als emprenedors i als joves creadors i innovadors. Gili ha dit que una de les preocupacions entre els joves és la doble nacionalitat, per les dificultats que a vegades comporta estar estudiant fora amb la nacionalitat andorrana, o l'habitatge. Al mateix temps ha assenyalat la voluntat de crear més formacions “al voltant de la neu”.

Per la seva banda el número dos de la llista, Marc Magallón, també ha recordat que la importància de l'acte ha girat al voltant de fer una “incursió en la vida del jove de la parròquia”, a través de la visita a l'Espai Jove. Magallón també ha destacat que una de les principals problemàtiques és l'habitatge entre els joves, i per això proposen l'ajuda mensual de 400 euros per aquells que es vulguin emancipar i tinguin ingressos inferiors a 24.000 euros a l'any. També ha posat sobre la taula la idea de poder ampliar el bus lliure a edats més extenses que les actuals, sense concretar.

stats