Política 16/11/2017

Acord d'intencions amb Saetde a finals d'any o d'"altres opcions"

Torres confia que a 31 de desembre hi pugui haver una entesa entre les parts i si no es podria plantejar una concessió dels terrenys de Concòrdia

Ana
2 min
Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous a Encamp. / M. F. (ANA)

EncampEl cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, havia posat com a data límit perquè l’acord d’intencions amb Saetde es desencallés finals d’any. Aquest dijous ha reiterat que tenen “esperances” que això pugui ser així ja que sembla que hi ha la voluntat del soci majoritari, Joan Viladomat, d’aportar la documentació per justificar que els terrenys de Concòrdia ja són dins la seva concessió, un dels punts que sembla que està impedint que hi hagi una entesa entre els dues parts.

D’aquesta manera, Torres ha remarcat que en una trobada que van tenir ara fa uns dies la majoria, l’oposició i Viladomat es va tractar d’aquest tema i tal com ha assenyalat el cònsol major hi va haver el compromís que s’aportarà aquests documents. En cas que això no fos així, Torres ha manifestat que hi hauria “altres opcions” sobre la taula, entre els quals una nova concessió dels terrenys de Concòrdia, que el comú considera que són molt interessants per a l’explotació d’activitats d’esquí. De fet, Torres ha argumentat que en aquest concurs Saetde hi podria optar.

Durant la reunió també es va tractar de la inversió que Satede ha fet a la parròquia en els darrers quatre o cinc anys i es va xifrar en una quantitat que ascendeix a uns 15 o 20 milions, un total que Torres manifesta que els satisfà tenint en compte “l’anterior” i ha remarcat que seria necessari que aquest ritme “continuï”. De fet, ha recordat que en cas que es dugués a terme l’acord d’intencions això suposaria 20 milions d’euros més d’inversió i sembla que Viladomat també va palesar en aquesta trobada que si es desencalla la situació “el ritme s’acceleraria”.

Quant al fet que Saetde es presenti al concurs perquè un soci privat entri a Secnoa, Torres ha remarcat que “sempre” ha dit que “la prioritat és que inverteixi a Encamp” i ha conclòs que si això “està garantit” s’estima més que la inversió de la societat sigui al país que no pas a fora.

Pel que fa a l’oposició, també s’han mostrat en la línia que no es veu de mal ull que s’inverteixi en una altra estació però han incidit que primer han de fer-se millores a la parròquia. Així, des de Liberals + Independents tant Jordi Troguet com Maribel Lafoz han destacat que cal prioritzar les inversions a la parròquia i després al país i han afegit que aquesta inversió a Secnoa fins i tot pot suposar un incentiu per als esquiadors. Han lamentat, però, que les inversions que s’havien de fer a Encamp no han arribat i que això pot haver motivat que el soci majoritari hagi optat per "anar-se'n" a Secnoa. Han afegit, a més, que des que es va anunciar el trencament de Grandvalira el comú “s’hauria d’haver bolcat més” en Saetde i que en aquest cas potser no se li ha donat el suport necessari. Des del Partit Socialdemòcrata + Independents Joan Sans i Pere Marsenyach han destacat que cal ser prudents i que és necessari “centrar els esforços” perquè les inversions es facin “en la nostra concessió” i han destacat que d’allò que s’havia de derivar de l’acord d’intencions només Saetde ha fet inversions mentre que el comú no ha complert els compromisos.

stats