Política 05/09/2019

Adquirir els terrenys del Prat Gran d’Encamp costaria 38 milions d’euros a la corporació

El comú ha convocat una reunió de poble on s'informarà de les possibles mesures per conservar el parc

T. Navarro
1 min
El circuit d'Encamp. / COMÚ D'ENCAMP

Andorra la VellaEl comú d'Encamp ha convocat per al pròxim dimecres una reunió de poble informativa a la Valireta per parlar sobre el futur del parc del Prat Gran, que és un dels espais públics de la parròquia més utilitzats tant per a la ciutadania com per a l'organització d'esdeveniments. El contracte de lloguer on es troba el parc es renova cada any dins d'una unitat d'actuació, i per aquest motiu la corporació estaria estudiant la compra del terreny, que tindria un valor de 38 milions d'euros, segons ha explicat el conseller de PS+Independents, Joan Sans, a l'ARA Andorra. El comú no ha volgut fer declaracions a aquest mitjà al respecte, a l'espera de fer la reunió amb la ciutadania.

Per a Sans "una decisió com aquesta no li correspon a l'actual corporació prendre-la", ja que suposaria "hipotecar al futur govern". També posa en dubte la legalitat de la compra, donat que augmentaria el deute del comú per sobre del que dicta la Llei de finances comunals. Sans, que creu que el Prat Gran "s'ha de conservar", ha afirmat que el seu grup ha demanat alternatives a la majoria, que podrien passar per traslladar la zona verda a un altre terreny "com el Prat de Genil".

El conseller també proposa, seguint les directrius del Pla director de dinamització econòmica, diversificar les zones verdes per tota la parròquia, de manera que no hi hagi un gran espai sinó que se'n creïn de nous de lleure a altres indrets com a l’entrada d’Encamp o a les Bons.

stats