Política 23/09/2019

Andorra referma davant les Nacions Unides el compromís en la lluita contra el canvi climàtic

Una delegació del país es troba a Nova York per assistir als diferents fòrums multilaterals previstos aquesta setmana

Agència Ana
1 min
La delegació andorrana, integrada pel cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres d'Afers Exteriors i Medi Ambient, Maria Ubach i Sílvia Calvó. / SFG

Nova YorkUna delegació andorrana encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, han assistit a la inauguració per part del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Gutérres, de la Cimera per a l'Acció Climàtica. Andorra referma, un cop més, el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, després de l'adhesió a l'acord de París, l'any 2015, un marc normatiu que detalla les mesures a prendre per aturar l'alteració del clima i invertir el seu impacte.

Està previst que el cap de Govern expliqui les accions previstes a Andorra en la intervenció que durà a terme el pròxim dimecres en el marc d'aquesta cimera d'alt nivell.

Cal destacar que el secretari general de l'ONU ha fet una crida a tots els líders perquè acudeixin a Nova York amb plans concrets i realistes per millorar les seves contribucions concretes en l'àmbit nacional per a 2020, seguint la directriu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 45% en els pròxims deu anys i a zero per al 2050.

Durant aquesta setmana, la delegació andorrana participarà en els diferents fòrums multilaterals com són la Cimera per a l'Acció Climàtica, la reunió per a la cobertura sanitària universal, la Cimera per als Objectius de Desenvolupament Sostenible així com la del finançament per al Desenvolupament.

La 74a assemblea general es durà a terme a la seu de les Nacions Unides a Nova York, sota el lema 'Impulsa els esforços multilaterals per a l'erradicació de la pobresa, la qualitat de l'educació, l'acció contra el canvi climàtic i la inclusió'.

stats