Política 27/03/2019

Andorra Sobirana denuncia l'augment descontrolat dels pisos turístics

La formació presenta un ventall de solucions per augmentar els habitatges de lloguer familiars

B. N.
1 min
El candidat d'Andorra Sobirana, Rafel Gaytan durant la seva trobada aquest dimecres amb la premsa. / BRU NOYA

Escaldes-EngordanyAndorra Sobirana ha denunciat l'augment descontrolat dels pisos d'ús turístic. Segons el número tres de la llista nacional, Rafel Gaytan, "el 2017 ja n'hi havia quasi 2.400 sense comptar els no registrats". Per Gaytan, "tampoc es fan pisos d'obra nova a causa dels impostos desmesurats que Demòcrates per Andorra va aprovar en la darrera legislatura".

La proposta d'Andorra Sobirana passa per una legislació més restrictiva als habitatges d'ús turístic. Gaytan ha explicat que "la normativa actual per prohibir un habitatge d'ús turístic en una comunitat cal la unanimitat dels propietaris. La nostra proposta és que per autoritzar un pis d'ús turístic s'haurà de tenir el consentiment de tots els propietaris de la comunitat". D'altra banda, Andorra Sobirana contempla l'eliminació de la cessió obligatòria als terrenys consolidats, obligar els comuns a crear habitatges socials, equipaments o serveis en terrenys cedits i la creació d'un Fons de Vida Nacional de l'Habitatge. "Les aportacions no serien dineràries, sinó que després de la mort del propietari d'un pis els hereus podrien quedar-se amb l'habitatge o el seu preu més les rendes generades", ha destacat Gaytan.

Gaytan ha conclòs que "amb aquestes mesures augmentaríem el parc d'habitatges de lloguer en més de dos mil, complint amb el dret constitucional de l'habitatge digne, sense necessitat de diners públics ni d'utilització del fons de pensions de la CASS".

La formació ha presentat totes aquestes propostes coincidint amb l'assemblea general de l'AGIA, i tenint en compte les inquietuds que genera la problemàtica de l'habitatge en aquests moments a Andorra.

stats