Política 12/12/2018

Andorrra ofereix col·laboració per l'atemptat a Estrasburg

Cinca apunta que de moment no s'ha reforçat la vigilància a la frontera del Pas de la Casa

M. M. / M. F.
1 min
La frontera del Pas de la Casa en una foto d'arxiu. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaNo s'ha reforçat la vigilància ni les mesures de control a la frontera entre França i Andorra. Així ho ha confirmat el ministre portaveu, Jordi Cinca, qui també ha apuntat, però, que les administracions i els cossos de seguretat d'ambdós països estan en “permanent contacte” per si en algun moment calgués endurir o reforçar la zona del Pas de la Casa. “Si hi ha qualsevol sospita estem a disposició de França, però de moment no ha calgut prendre cap mesura en aquest sentit”, ha reiterat.

El ministre ha respost a aquesta qüestió després que l'autor del tiroteig d'aquest dimarts passat a la ciutat francesa d'Estrasburg encara estigui fugit. De fet, el secretari d'Estat de l'Interior gal, Laurent Núñez, no ha descartat la possibilitat que l'atacant hagi marxat de França i ha anunciat que s'han reforçat els controls a les fronteres amb Alemanya.

Cinca ha volgut mostrar el condol de “l'executiu i del poble andorrà” per les tres víctimes que van morir en “l'atac terrorista” d'aquest dimarts. El cap de Govern, Toni Martí, ha traslladat aquest sentiment i també el rebuig a l'atac al primer ministre francès, Édouard Philippe. El ministre portaveu també ha apuntat que tots els andorrans residents a Estrasbug, almenys d'aquells que en tenen constància, estaven “sans i estalvis”.

stats