Política 08/10/2019

Arran Alt Urgell reivindica una acció de protesta davant la Policia Nacional

Dos membres de l'organització van llençar pintura blanca a l'oficina del cos policial a la Seu

Ara Andorra
1 min
Un fragment del vídeo d'Arran.

La Seu d'UrgellEl col·lectiu Arran Alt Urgell ha reivindicat aquest dilluns, en un comunicat, l'acció de protesta duta a terme aquest cap de setmana davant de la comissaria de Policia Nacional espanyola a la Seu d'Urgell.

En un vídeo que han divulgat a les xarxes socials, Arran mostra dues persones vestides de negre i amb la cara tapada que llencen pintura blanca a la façana de la delegació del cos policial estatal a l'Alt Urgell. Amb aquesta acció, l'organització assegura que vol "assenyalar un dels aparells repressius de l'estat espanyol" i mostrar-los que "no ens fan por" i que "la seva repressió" no els atura, informa RàdioSeu.

En aquest sentit, la formació denuncia el que qualifica de "ràtzia repressiva contra els moviments socials i l'independentisme" que estan patint des de fa dos anys tant per part de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra. Concretament, apunten que actualment hi ha obertes 26 causes judicials vinculades a Arran, a més a més de "67 militants encausades, més de 600 identificacions als seus membres i 40 detencions".

El comunicat acaba dient que "les joves d'Arran han decidit no claudicar i entomar la repressió com una definició col·lectiva i política" i que volen el col·lectiu "atemorit i aïllat" però el trobaran "organitzat i dempeus". Per això, asseguren que "venen unes setmanes de mobilització i lluita" i encoratgen "les joves de la comarca perquè s'organitzin en les assemblees dels instituts i en els CDR".

stats