Política 01/12/2019

Tres candidats aspiren a substituir Vila

Majoral aposta pel joc net, Travesset vol liderar el primer comú socialdemòcrata a Sant Julià de Lòria i Cairat espera ser l'alternativa a la resta de formacions

M. Pérez
3 min
Els candidats de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Majoral i Mireia Codina, durant la penjada del cartell de la formació. / M. P.

Sant Julià de LòriaEn plena Fira de Santa Llúcia, la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria ha estat l'indret escollit per dues de les formacions polítiques de la parròquia per donar el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions comunals del 15 de desembre. En total, són tres els candidats que aspiren a substituir Josep Miquel Vila al capdavant del comú.

El candidat de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Majoral, ha explicat, després de penjar el cartell de la seva llista, que la candidatura representa "una bona opció amb un projecte clar, concret i assolible" i ha fet valdre les persones que la formen perquè tenen "molta experiència". A més a més, ha advocat perquè aquesta sigui una "campanya neta".

També ha estat present en l'acte de penjada de cartells electorals el conseller general de Tercervia, Josep Pintat, qui ha manifestat que encaren aquests dies amb "molt optimisme a totes les parròquies" i, en el cas de Sant julià, l'ambient estarà "molt animat". Pintat no ha volgut fer previsions sobre quins seran els resultats finals, ja que primer de tot aposta per encetar la campanya "i ja veurem com evoluciona tot".

Els candidats de la llista de Terceravia + Unió Laurediana + Independents a Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, durant la penjada de cartells. / M. P.

La segona formació en penjar el seu cartell, també al mateix indret, ha estat la d'Units pel Canvi (UPC). L'aspirant a cònsol major de la candidatura, Joan Travesset, ha dit que el grup que lidera afronta aquests dies amb "molt d'optimisme" i ha posat en relleu que la seva formació se centrarà en les persones i en la millora de la seva qualitat de vida. "Volem transformar Sant Julià en llocs verds, acurats, nets i que facilitin la mobilitat de les persones, sense oblidar que som una parròquia solidària i la porta d'entrada de milions de visitants cada any", ha afegit, tot apostant perquè aquesta sigui la primera vegada que el PS gestioni el consistori lauredià. Quant a la resta de candidatures, ha assenyalat que "com més persones s'impliquin a la vida pública, millor que millor".

Els candidats d'Units pel Canvi a Sant Julià, Joan Travesset i Maria Carme Sánchez. / M. P.

Desperta Laurèdia ha estat la darrera candidatura que ha enganxat el seu cartell, però, en aquesta ocasió, ha estat a la plaça Laurèdia. Cerni Cairat ha declarat als mitjans de comunicació que l'equip que lidera es troba amb "moltes ganes de començar a explicar les propostes a la gent", unes propostes "que estan pensades per tot el poble" i que s'implementaran gràcies a "un equip molt preparat i dinàmic". Tot i la seva joventut i la inexperiència política, Cairat ha ressaltat que Desperta Laurèdia proposarà "un model de fer nou respecte al que hi ha hagut fins ara", i espera que les seves promeses de campanya siguin suficients per seduir els electors de Sant Julià.

Els candidats de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché, durant la penjada del cartell de la formació. / M. P.
stats