Política 27/09/2017

Batalla es nega a declarar i lamenta la "judicialització i l'estat policial" que s'ha generat

L'alcalde de la Seu d'Urgell ha rebut el suport d'un grup de manifestants amb el lema 'No esteu sols, tots som Batalla'

ARA Andorra
1 min
Manifestació de suport a Albert Batalla davant de la seu de la fiscalia / EVA CLAUSÓ

Andorra la VellaL'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat de JxSí, Albert Batalla, s'ha presentat aquest dimecres a les 11 del matí a la Fiscalia Superior de Catalunya, a Barcelona, on havia estat citat com a investigat per donar suport al referèndum de l'1-O. Batalla, tal com han fet la resta d'alcaldes investigats, s'ha acollit al dret a no declarar davant del fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio, però sí que ha signat l'acta de la compareixença. El fiscal no ha permès l'alcalde explicar els motius pels quals s'ha negat a declarar.

En declaracions als mitjans de comunicació, Batalla ha reiterat que tant a la Seu d'Urgell com a tot Catalunya "s'ha de poder votar, perquè això és el que ens demana la gent". Tot i això, ha lamentat que la judicialització del referèndum, així com el fet que gairebé s'hagi generat "un estat policial", amb la vinguda de molta policia de fora, no ajudi a poder fer possible la tranquil·litat amb la qual es planteja el referèndum. "El que defensem és que la gent pugui votar lliurement i d'una forma pacífica", ha subratllat.

Albert Batalla ha assegurat que la gent "té moltes ganes de dir la seva, tant la gent del sí com la del no", i ha afegit que en democràcia, els problemes i els reptes polítics "s'han de resoldre a les urnes i no a les fiscalies ni als jutjats".

Davant de la seu de la fiscalia, Batalla ha rebut el suport d'un grup de manifestants que portaven una pancarta amb el lema 'No esteu sols, tots som Batalla'. A més, després de comparèixer davant del fiscal, l'alcalde ha ballat el Ball Cerdà davant de la seu la Fiscalia.

stats